Gazete Vatan Logo

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sınavına girmiş olan adaylar tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. KPSS ÖABT sınavı 16 Temmuz tarihinde gerçekleştirildi ve ÖSYM tarafından 18 Temmuz’da sınav soru ve cevapları adayların erişimine sunuldu. KPSS ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ÖABT sonuçları nasıl öğrenilecek?

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT sınav sonuçlarının açıklamasına artık az bir süre kaldı. 18 Temmuz tarihinde soru ve cevaplarının paylaşıldığı sınav için adaylar tarafından meraklı bekleyiş sürüyor. Adaylar her ne kadar soruları ve cevapları inceleyerek sonuçları hakkında bir tahminde bulunsalar bile, kesin sonuçların ÖSYM tarafından ilan edilmesini bekliyorlar.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ÖABT sonuçları, 4 Ağustos Cuma günü yani yarın ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçları ilan edildikten sonra sonuc.osym.gov.tr internet sitesine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabilecekler. Sonuçları ÖSYM tarafından açıklandıktan sonra adayların adreslerine posta yolu ile sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak. ÖSYM resmi internet sitesinde sınav sonuçları ile ilgili yapılan açıklama tebliğ niteliğindedir. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM internet sitesi dışında ÖSYM mobil uygulaması ile de öğrenebilirler.

Haberin Devamı

KPSS ÖABT SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

KPSS ÖABT sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasına çok az bir zaman kaldı. KPSS ÖABT sınavına girmiş olan adayların sınavlarının geçerli olarak sayılması için, kurallara uyulmuş olması gereklidir. ÖSYM tarafından kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır. Adaylar tarafından yerine getirilmesi gereken sınav kuralları şunlardır;

-Sınav için belirlenen salonda sınava girilmelidir.

-Sınav giriş belgesi, sınav başlangıcında sınav görevlisine teslim edilmelidir.

-Sınav için belirlenen süre içerisinde cevap işaretlemesi yapılmalıdır.

-Sınavda kopya çekilme noktasında bir girişimde bulunulmamalıdır.

-Aday, cevap kağıdına sınav kitapçığı numarasını ve T.C. kimlik numarasını yazmalıdır.

-Sınav için ÖSYM tarafından belirlenen kurallara uyulması gerekir. Kurallara uyulmadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz olarak sayılır.

Sınav kurallarına uymadıkları tespit edilmiş olan ancak sınav düzeninin bozulmaması için sınav salonundan çıkarılmayan adayların sınavları da geçersiz sayılır. Sınav tutanağında herhangi bir tespit ya da kayıt bulunmayan ancak yapılan kamera kayıtları incelemesi sonucunda kural dışı davranışı olduğu tespit edilen adayların sınavları da geçersiz olarak sayılır. Sınav ile ilgili olarak sınav görevlisinin bir kusurunun ya da bir ihmalinin bulunması durumunda, sınav salonundaki kamera kayıtları esas alınır. Yetkili kişiler tarafından yapılacak olan inceleme sonrasında kusuru ya da ihmali bulunan sınav görevlileri hakkında mevzuat çerçevesinde işlem uygulaması yapılır.

Haberin Devamı