Gazete Vatan Logo

Korku yaratarak ‘evet’i çoğaltmaya çalışıyorlar

Hükümetin ‘korku yaratarak evet oylarını çoğaltmaya çalıştığını’ söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı’nın neden istifasını isteyelim. Biz seçmedik halk seçti” dedi

Korku yaratarak ‘evet’i çoğaltmaya çalışıyorlar

İstanbul Hilton Otel’de Karadeniz dernek, federasyon ve vakıf temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “hayır çıktığı zaman bizim Cumhurbaşkanı’nın istifasını isteyeceğimizi söylüyorlar. Biz neden cumhurbaşkanın istifasını isteyelim. Cumhurbaşkanını biz seçmedik ki, halk seçti, süresi var mı? Var, 2019. 2019’a kadar cumhurbaşkanlığı görevini yapacak. Korku yaratarak ‘evetleri’ çoğaltmaya çalışıyorlar. Rejim değişikliği, ‘yok rejim değişikliği’ diyorlar. Bugünkü rejimde bütün yetkiler bir kişiye verilmiş mi? Verilmemiş. Demokratik parlamenter sistem var. Bu modelde bütün yetkili bir kişi. Bu rejim değişikliği değil de nedir Allah aşkına, çocuk mu kandırıyorlar” dedi.

‘Tek adam rejimi gözyaşı getirir’

“Tek adam rejimleri bir ülkeye kan getirir, gözyaşı getirir. Örnek mi istiyorsunuz, buyurun Libya’ya bakın, kaldı mı Kaddafi? Suriye vardı, Irak vardı. Türkiye’yi kan ve gözyaşının aktığı bir Ortadoğu ülkesine dönüştürmek istiyorlar. Üstelik bunu bir anayasa değişikliği ile yapmak istiyorlar” diye konuşan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Osmanlı, Osmanlı, Osmanlı diyorlar. Elbette Osmanlı bizim atamız. Gurur duyuyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyeti ile daha fazla gurur duyuyoruz. Yenikapı ruhuna sahip çıkan tek kişi şu karşınızda gördüğünüz kardeşinizdir. Yenikapı’da ne dediysem, bugün de aynı şeyi, inandım şeyleri söylüyorum.”

Haberin Devamı

‘Biz Kuva-i Milliyeciyiz’

“Biz her yerde, her ortamda teröre karşı çıktık, boyunda eğmedik. Eğmeyiz de zaten. Biz Kuva-i Milliyeciyiz. Biz ülkemizi severiz. Özel bir tartışma alanı yaratıp, anayasa değişikliklerini gölgelemek istiyorlar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz.” Kılıçdaroğlu, Twitter’dan Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümüyle ilgili de “Özgürlük ve huzur dolu günler sana olan borcumuzdur güzel kalpli çocuk” yazdı.

‘Ankara’daki beylerin çocukları için 18 yaş’

“18 yaşını niye getirdiler ben size söyleyeyim” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: Bir; Ankara’daki beylerin çocukları için geldi. İki; bunlar milletvekili olacak. Üç; ömür boyu askerlikten muaf olacak. Dört; iki yıl sonra emeklilik hakkı kazanacak. Ayda 10-15 bin lira emekli aylığı alma hakkına sahip olacak. Bundan daha iyi ballı börek olabilir mi? Sizin çocuklarınız askere gidecek... Vicdan denen bir şey var, ahlak denen bir şey var...”

Haberin Devamı

‘Evet yoksa hizmet yok’

“Bir ‘evet’ kampanyası açtıklarını biliyoruz. Valisiyle, kaymakamıyla, ordusuyla, polisiyle...” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Valisi, kaymakamı telefon ediyor, ‘efendim sizin köyden şu kadar ‘evet’ çıkmazsa size hizmet götürmeyeceğiz’. Biz bunları gayet iyi biliyoruz. Onlar bu milleti tanımıyorlar. Baskı kuranları, milletin ne yaptığını gayet iyi biliyoruz. Bu milletin kendi ülkesine bağlı olduğunu, öyle anlaşılıyor ki o valiler, o kaymakamlar hâlâ öğrenememişler. Yukarıdan talimatla iş yapıyorlar. Madem sen Türkiye’nin bekâsı için güzel bir anayasa değişikliği getiriyorsan niye anlatmıyorsun. Niye valiler baskı yapıyor? Niye vatandaşa illa buna ‘evet’ diyeceksiniz diye zorlama yapıyor. ‘Hayır çıkarsa kaos olur, bilmem ne olur’. Sen bunu bırak kardeşim, sen bu anaysa değişikliğiyle neyi getiriyorsun çıkıp bunu anlat...”

Haberin Devamı