Gazete Vatan Logo

‘Köpekler siz hala yaşıyor musunuz!’

IŞİD militanları Kobani’dekileri katletmeden önce böyle bağırmış

IŞİD’in Kobani’de yaptığı korkunç katliamın görgü tanıklarının anlattıkları tüyler ürpertti.

IŞİD güçlerinin perşembe sabahı Kobani’de saat 04.30 sularında giriştiği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, Kobanililer BBC Türkçe’ye yaşadıklarını anlattı. Kobanili yetkililer saldırıda 202 kişinin öldüğünü, 250’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. 26 kişinin öldüğü Berxbodan köyünde çocuğunu ve beş yakınını kaybeden Mustafa Habib adlı 45 yaşındaki bir Kobanili, BBC Türkçe’ye şunları söyledi:

‘ÖSO üniformalıydılar'

“Bizim köy Kürt köyüdür. Kobani’nin 25 kilometre uzaklığında, güney tarafında yer alıyor. IŞİD sabah saat 04.30 sularında 2 ayrı yerden köyümüze girdi. Önce ÖSO askerleri sandık, çünkü onların üniformalarını giymişlerdi. ‘Allah’u Ekber’ deyip kurşun atınca IŞİD üyeleri olduklarını anladık. 4 araçla geldiler, 26 kişiyi öldürdüler. Aralarında altı çocuk, sekiz kadın vardı. Kadınların ve çocukların başlarını kestiler. Köyün erkekleri ise çatışmada öldürüldü. Bize keleşlerle, el bombalarıyla, roketatarlarla ve havan toplarıyla ve Doçkalarla saldırdılar.”

Haberin Devamı

Kobani kent merkezinde IŞİD saldırısında yaşananlara tanık olan Meryem Eli ise şunları anlattı:

Cehenneme gideceksiniz!

“Sabah saat 04.45 sularıydı. Sahur yemeğini yeni bitirmiştik. Baktık silah sesleri geliyor. Hemen kapıdan bakınca ÖSO elbiseli silahlı kişileri gördüm. Evlere tek tek giriyorlardı. Arapça konuşuyorlardı. Arapça ‘Köpekler siz daha yaşıyor musunuz? Hepinizi öldüreceğiz’ diyorlardı. ‘Siz kafirsiniz sizi cehenneme göndereceğiz’ diyorlardı. IŞİD militanları girdikleri evlerde insanları tarıyorlardı kurşun sesleri geliyordu. Evden çıkarken de el bombası atıyorlardı.”

Yerde bir sürü kadın ve çocuk cesedi vardı

Bir diğer görgü tanığı 28 yaşındaki Mehmud Hesen ise yaşanan katliamı şu sözlerle anlattı: “Kobani’de Mektel mahallesinde oturuyorum. Sahurumuzu bitirdikten sonra yatacaktık. Kurşun sesleri geldi. Hemen koştuk, varır varmaz üzerimize ateş açıldı. Baktık 2 kişi yere yığılmış atılan kurşunlardan. Diğer sokaklardan da kurşunlar gelince bir evde saklandık. Bir kişi diğer sokaktan gelip ‘Her sokakta IŞİD var’ dedi. Diğer sokağa geçip baktım. Yerde bir sürü kadın ve çocuğun cesedi vardı. YPG’yi aradık. Evden çıkmamamızı istediler ama biz dayanamadık silahımızı aldık ve IŞİD’e karı savaştık. Babamla bir evin duvarından amcamın cenazesini almak için giderken babam IŞİD’in keskin nişancısı tarafından sırtından vuruldu. 3 kurşun yedi. Şimdi Türkiye’de, yoğun bakımda.”

Haberin Devamı