Gazete Vatan Logo

Köpek balıkları kesmedi...

Ali Şen, uzaya gitmek isteyişinin nedenini açıkladı: Ben adrenalin bağımlısıyım

Okyanusta 40 kadar köpek balığını elimle besledim. Uzay yolculuğu benim için şimdi yeni bir heyecan olacak

95 bin dolar karşılığında 2014 yılında uzaya gidecek olan ikinci Türk olma hakkını kazanan Ali Şen, VATAN’a ilginç açıklamalar yaptı:

- Ben Bahama Adaları’nda açık okyanusta geçen yıl 40 kadar köpek balığıyla dalmıştım. Adrenalin bağımlısıyım. O aslında benim en heyecanlandığım 2 gündü. Elimle köpek balığını besledim. Çok ürkmüştüm. Ben heyecanı seven, adrenalinin peşinden giden bir kişiyim. O zaman ilk Amerika’da okumuştum ‘uzaya gidiş başlayacak’ diye, kafama koydum sonra bilgi aldım ve 2014’te Karayipler’den kalkacağız.

- Ne kadar korkacağımı indikten sonra söylerim. 103 km yükseğe çıkacaksın ve dünyayı futbol topu büyüklüğünde göreceksin. Tehlikeli. Allah’a emanet diyeceğiz gideceğiz.

- Torunlarla toplantı yaptık, hepsine sordum. Sen karar vermişsindir zaten o yüzden biz evet diyelim dediler.

- Kendimi tanıyorum, karar vermem 0.1 saniye aldı. Bunu düşünsem delilik çılgınlık deyip vazgeçerdim, o yüzden anında karar verdim.

- Toplam 72 dakika sürecek. Bilgiler topluyorum. Neil Armstrong’un, Yuri Gagarin’in hatıra kitaplarını okumaya başladım.

- 8 tane kamera devamlı bizi çekecek. Çünkü tek yolcuyuz. 1 astronot bir de ben varım. Ahu Aysal’la yol arkadaşı değiliz ama orada buluşuruz belki.

- Yanımda Fenerbahçe bayrağı götüreceğim, şansım olsaydı bir Kuran-ı Kerim götürürdüm. Ama 1 gram bile denge bozuyor, götüremiyoruz.

- Reklam için 6 tane şirket teklifte bulundu. 1 milyon veren var. Sadece o gruba beyanat, fotoğraf vermem için, ben de düşünüyorum. Basın kuruluşları, yabancı markalar peşimde. Birkaç kere gideyim de reklamdan para kazanayım bari.

Haberin Devamı