Gazete Vatan Logo

Konvoya bombalı saldırı: 6 şehit

Diyarbakır’da 6 askerin şehit olduğu bombalı saldırıda teröristlerin ana yoldan köye kadar yüzlerce metre kablo döşediği ortaya çıktı

Konvoya bombalı saldırı: 6 şehit

Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice Mermer Bucağı mekviinde dün sabah askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lı teröristler tarafından mayınlı saldırı düzenlendi. Saldırıda altı asker şehit oldu.

TSK’dan Lice’deki saldırıyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09:30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir.”

Yüzlerce metre kablo

Güvenlik güçleri, saldırı yerinde yaptığı incelemede, menfezin tamamına bomba döşendiğini tespit etti. PKK’lıların, ana yoldan köyün içine kadar 350 metre kablo döşedikleri ve saldırıyı bu şekilde gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Askerler, ana yolla ile köy arasında çalışma yaparak döşenen kabloyu topladı. Saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

İkizini bekliyordu

Şehit er Mustafa Bilgili’nin acı haberi, Amasya’nın Suluova ilçesindeki ailesini gözyaşlarına boğdu. Şehidin ikizi Ramazan Bilgili’nin bir yıl önce evlendiği ve kardeşinin askerliğinin tamamlamasının ardından vatani görevini yapmak üzere askere gideceği belirtildi. İkizler aynı anda askere alınamıyor. Biri bitirdiğinde diğeri gidebiliyor. Şehitlerden er Recep Bodur’un da baba ocağının Amasya olduğu öğrenildi.

Sabah son kez aradı

Diyarbakır şehitlerinden Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik’in (37) yaklaşık 2 ay önce eşi ve iki çocuğunu İzmir’deki ailesinin yanına gönderdiği belirtildi. Şehidin babası Mehmet Çelik, annesi Cennet Çelik, eşi Suna Çelik, kızı Mesude Çelik (13), oğlu Mustafa Çelik (12), kardeşi Hasan Çelik ve yakınları acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin en son dün sabah saatlerinde ailesiyle telefonda konuştuğu öğrenildi. Şehitlerden jandarma er Mustafa Nerkis’in de İzmir’in Bornova ilçesindeki baba ocağında büyük acı yaşandı.

Haberin Devamı