Gazete Vatan Logo

Kocaeli toplu taşıma ücretleri 2023! Kocaeli’de ulaşıma zam geldi mi, Kocaeli otobüs kentkart fiyatları ne kadar oldu? Kocaeli öğrenci, öğretmen, yaşlı bileti ücretleri…

Kocaeli toplu taşımaya zam mı geldi, Kocaeli toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma zammı gündemi ile toplandı. Söz konusu toplantıyla Kocaelili vatandaşlar Kocaeli toplu taşımaya zam mı geldi, Kocaeli öğrenci, öğretmen, yaşlı bileti ne kadar oldu? sorularına yanıt aramaya başlandı. İşte Kocaeli toplu taşıma ücretleri 2023 ile birlikte otobüs, tramvay, vapur ücretleri…

Kocaeli toplu taşıma ücretleri 2023! Kocaeli’de ulaşıma zam geldi mi, Kocaeli otobüs kentkart fiyatları ne kadar oldu? Kocaeli öğrenci, öğretmen, yaşlı bileti ücretleri…

Kocaeli toplu taşıma ücretleri 2023 için yapılan aramalar arttı. Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan toplantıda Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından talep edilen yüzde 100 zamma karşılık, yeni rakamın ne kadar olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, Kocaeli ulaşıma zam geldi mi, Kocaeli toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu?

KOCAELİ TOPLU TAŞIMAYA ZAM MI GELDİ?

Kocaeli'de toplu taşıma ücretlerine yüzde 63, servis ve taksi ücretlerine ise yüzde 65 oranında zam yapıldı.

Zamla 8 TL olan şehir içi ulaşım bedeli 13 TL'ye, indirimli bilet (öğrenci, öğretmen, yaşlı) ise 5,50 liradan 9 TL'ye yükseldi. Taksilerde indi bindi ücreti de 66 TL'ye yükseldi.

KOCAELİ’DE TOPLU TAŞIMA NE KADAR OLDU?

8 TL olan şehir içi ulaşım bedeli 13 TL'ye yükseldi. Öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü indirimli bilet 5 lira 50 kuruştan 9 liraya yükseltilirken, 2 liranın belediye tarafından ödenmesine karar verildi. Abonman ücreti 3 lira 25 kuruştan 5 liraya yükseldi.

TAKSİLERDE İNDİ BİNDİ 66 TL OLDU

Servis ve taksicilerin ulaşım zammı yüzde 65 olarak belirlendi. Taksi ücretlerinde yapılan tarife değişikliği ile indi bindi ücreti 40 TL'den 66'TL'ye yükseltildi.

Haberin Devamı

TRAMVAY ÜCRETLERİNE YÜZDE 69 ZAM

Tramvay ücretlerine de yüzde 69 zam yapıldı. Tramvay 6.5 TL'den 11 TL oldu, indirimli 4.25 TL'den 7 TL'ye yükseldi.

VAPUR ÜCRETİ 15 TL OLDU

Vapur 9.5 TL'den 15 TL'ye, indirimli ücretler 6.75'ten 11 TL ye çıktı. Deniz ulaşımının abonmanı 4.75'ten 8'e çıktı.

Toplantıya başkanlık eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, kilometre ve hatlara bakılarak karar verildiğini söyledi.