Gazete Vatan Logo

Kızılay kan bağışında bulunma şartları nelerdir? Kızılay kan bağışı nasıl ve nereden yapılır?

Türkiye deprem felaketi yaşıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremle 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Her geçen saat can kaybı artıyor. Kızılay'dan yaralılar için gelen kan bağışı çağrısı sonrası milyonlarca vatandaş, "Kızılay kan bağışı nasıl yapılır? Kan bağışında bulunma şartları nelerdir" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

Kızılay kan bağışında bulunma şartları nelerdir? Kızılay kan bağışı nasıl ve nereden yapılır?

Deprem bölgesinde can kayıpları artıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde hissedildi. Ardından gündüz saatlerinde Ekinözü merkez üssü olan 7,6 büyüklüğünde deprem tüm bölgeyi adeta can pazarına çevirdi. Türkiye'nin her yerinden afet bölgesine yardımlar devam ediyor. Kızılay kan bağışı çağrısında bulunurken milyonlarca vatandaş harekete geçti. Kan bağışı çağrısı üzerine, "Kan bağışı nasıl yapılır? Kan bağışı merkezleri nerede?" sorularına yanıt aranmaya başlandı.

KAN BAĞIŞINDA BULUNMA ŞARTLARI NELERDİR?

Deprem için kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, kan verme şartlarını araştırmay başladı. Buna göre, kan vermek için yaş sınırı 18-65 yaş arasında değişiyor. 19 yaşından gün almış, 65 yaşını doldurmamış her sağlıklı birey kan verebiliyor. İlk kez kan verecekler için yaş sınırı 61 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Öte yandan hamileler kan verebilir mi sorusu da merak konusu oldu. Konuyla ilgili kan bağış merkezi doktorunun tavsiyesi gerekiyor.

KIZILAY KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Size en yakın kan bağışı merkezine giderek kan verebilirsiniz.

KIZILAY KAN BAĞIŞ MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ