Gazete Vatan Logo

'Kim söylediyse yalan söylemiş!'

Flautre: Yanlış bilgilendirilmişiz

'Kim söylediyse yalan söylemiş!'

Flautre “Anadilde savunmaya karşı çıkmanız çok yanlıştı” diye eleştirince Kılıçdaroğlu “Düzenleme az bile” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Venedik Komisyonu Başkanı Buquicchio ile Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre’yi makamında kabul etti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmelerde, AB- Türkiye ilişkileri, insan hakları, basın özürlüğü, yargı bağımsızlığı ile uluslararası ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Edinilen bilgiye göre Flautre görüşmede, anadilde savunma yasasını hatırlatıp CHP’yi eleştirdi. Flautre, “Birçok yasalar bakımından özellikle terör yasası konusunda ortaya çıkan sorunlar Kürt meselesinin çözülememesinden kaynaklı. Bu sorun çözülürse bu yasalardaki sorunlar da ortadan kalkar. Anadilde savunma konusuna karşı çıkmanız çok yanlış bir tutumdu. CHP’nin böyle kritik bir düzenlemeye karşı çıkmasını anlayamadık” dedi.

CHP lideri: Yalan!

Bu tepkili sözler üzerine Kılıçdaroğlu söz alarak, “Bunu size kim söylediyse yalan söylemiş. Hükümetin çalışmasını biz az buluyoruz. Hükümetin yaptığı düzenleme mahkeme aşamasında. Biz soruşturma aşamasından karakolda ve bütün soruşturma safhalarında anadilde savunma önerdik. Bu kabul edilmedi. Tercümanların ücretinin devlet tarafından ödenmesini de önerdik, bu da kabul görmedi” dedi. Bu sözler üzerine Flautre, “Yanlış bilgilendirilmişiz” dedi.

‘Venedik’le ortaklık

Venedik Komisyonu Başkanı Buquicchio ise Kılıçdaroğlu’na Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile Venedik Komisyonu’nun ortak çalışması önerisini yaptı. Kılıçdaroğlu, öneriyi destekledi. Buquicchio’nun başkanlık sistemi eleştirilerine, CHP lideri de katıldı.


Selvi’ye ziyaret

KILIÇDAROĞLU “solunum yolu enfeksiyonu” rahatsızlığı nedeniyle Güven Hastanesi’nde tedavisi süren eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi’yi ziyaret etti. CHP lideri, hastanede tedavi gören Süleyman Demirel’in durumu hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, “Sağlığının çok iyi olduğu ifade edildi” dedi.

Haberin Devamı