Gazete Vatan Logo

Kim ne dedi?

Herkes elini taşın altına koymalı, bunun altı taş değil, çay bardağın Mario Levi: Başbakan’dan çok fazla bir şey beklemiyorduk ama yazarları onore eden sözler söyledi. Elektrikli bir ortam yoktu. Başbakan’a ’Bu ülkede ne zaman bir azınlığa mensup bakan ya da bakanlık müsteşarı göreceğiz’ gibi bir soru sordum ama cevap alamadım.

* Etyen Mahçupyan: Türkiye’de geleceği kurarken bellek meselesine de ağırlık verilmesi gerektiğini söyledim. Bu hükümetin geçmişi unutup geleceği kurmak için Kürt meselesini çözelim fikri ile bu sorunun bitmeyeceğini de dile getirdim. Erdoğan’ın sözleri tatmin etmedi.

* Muhsin Kızılkaya: Çok iyi, olumlu bir hava vardı. Başbakan ilginç bir konuşma yaptı. Sorunun hoşgörü eksikliğinde olduğunu söyledim.

* Alet Alatlı: Ben çok önemli bir girişim olduğunu düşünüyorum. Böyle bir çağrıyı cevapsız bırakmanın yakışıksız olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ellerini taşın altına koymalılar bunun altı taş da değil nihayet bir çay bardağı.

Katılmayanlar...

* Ayfer Tunç: Bir kahvaltıda kimsenin torna makinesinden geçirileceğini düşünmüyorum. Türkiye torna makinesini faşizm dönemlerinde çok görmüştür. Zaten bu tür toplantılara gitmek sadece sohbet içindir.

* Hasan Ali Toptaş: Hükümet açılım politikasını bu zamana kadar çok samimiyetsiz bir şekilde yürüttü. Ben de bu nedenle toplantıya katılmadım. Bu fikrim hiçbir zaman değişmeyecek.

Evde kahvaltı yoktu kahvaltıya geldim

Gani Müjde: Eşim, çocuklar Bodrum’daydı. Kahvaltılık yoktu evde, ben kahvaltıya geldim. Sesim kısık ama konuşursam birşeyler ifade ederim. İnşallah sonuçlanır. Hiçbir insanın burnunun kanamaması, her insanın kendisini 1. sınıf vatandaş olarak göreceği bir ülkenin hayali içindeyiz..

Haberin Devamı