Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'nun dili sürçünce...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu.

Gurp konuşmasında hükümeti sert şekilde eleştiren CHP liderinin konuşmasında dili sürçünce salonda bir anda kahkaha sesleri duyuldu. Ancak Kılıçdaroğlu hemen düzeltip 'dilimiz bile dönmüyor' diyerek bir gönderme de daha bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarındaki o bölüm;


"ÇARPMAYIZ, ÇILMAYIZ. DİLİMİZ DE DÖNMÜYOR"

Biz korkmayacağız. Biz kul hakkı yemeyiz, Çarpmayız çılmayız. Dilimiz de dönmüyor bu işlere ne yapalım. (Gülüyor) Bu işleri bilmiyoruz. Dümen işlerine aklımız vermez. Temiz siyaset diyoruz. Her kuruşun hesabını veren siyasete ihtiyacımız var.

Bizi eleştiriyorlar. Biz onlar gibi asla yönetemeyiz. Çalmayı bilmeyiz. Biz her kuruşun hesabını vererek yönetiriz. Bir öneri daha getirmişler her il ve ilçe başkanı mal bildirimi bulunacak diye. Yolsuzluğun boyutuna bakın.

Kılıçdarıoğlu eski 4 bakanla ilgili olarak da şunları söyledi;

* “Dört sayın bakandan da istirham ediyorum. Lütfen kürsüye çıkın. Namuslu adamlarsanız asla korkmayın, biz yüce divana çıkmak istiyoruz deyin. Korkunun ecele faydası yoktur. Siz kurtulacağınızı sanıyorsanız bunu unutun. Gün gelir yine hesap vereceksin. Yol yakınken şimdiden gidin. Aklanmak istiyorsanız gidin aklanın. Kaçarsanız bu toplum sizi mahkum edecektir.” “Buradan AK Partililere sesleniyorum. 9 kişi hariç. Komisyonda yer alanlar hariç onlar vicdanlarını sattılar. Onlar kendilerini de sattılar. Çocuklarının yüzüne bakamazlar onlar. Dünyanın en ağır mirasını çocuklarına bıraktılar. Bugün oy kullanırken madem ki kapalı bir yere gireceksiniz, bir vicdanınıza sorun.”

Haberin Devamı