Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu’na ayakkabı!

‘Siyasetiniz benim babamı yaktı’ diye bağırdı

Kılıçdaroğlu’na ayakkabı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na katıldığı etkinlikte bir kişi “Siyasetiniz babamı yaktı” diyerek ayakkabı fırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Geleceği Birlikte Kuruyoruz’ toplantıları kapsamında Ankara Mövenpick Hotel’de emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçaroğlu konuşmasını bitirdikten sonra salondan bir kişi “Sizin siyasetiniz benim babamı yaktı” diye bağırarak ayakkabılarını fırlattı. Attığı ilk ayakkabıyı isabet ettiremeyen ve korumalar müdahale ettiği sırada ikinci ayakkabıyı atmaya çalışan kişi salondan çıkarıldı. Kılıçdaroğlu, “Ruh sağlığı yerinde olmayan bir arkadaş” değerlendirmesinde bulunurken, korumalar tarafından otelin alt katlarındaki bir odaya indirilen saldırgan polis merkezine götürüldü. Kılıçdaroğlu, otelden ayrılırken, olayın nedenini soran gazetecilere, “Ben de sizin gibi bilmiyorum” yanıtını verdi.

Sözler tutulmadı

Olayın yaşamasından kısa süre sonra saldırganın kimliği belli oldu. 1986 Ağrı Eleşkirt doğumlu Yunus Emrah S. ilk ifadesinde “Erdoğan Toprak’ın (CHP İstanbul milletvekili) fabrikasında çalışan babamın yaşadığı mağduriyet nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdim. Babam Erdoğan Toprak’ın fabrikasında çalışıyordu, geçirdiği kaza sonucu özürlü kaldı. Yardım sözleri de tutulmadı” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Gazetecilerle girdi

Yunus Emrah S.’nin toplantı öncesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun basınla ilişkilerini yürüten isimlerden Veli Özdemir’e Kılıçdaroğlu’yla görüşme talebini ilettiği öğrenildi. Daha sonra ortadan kaybolan Yunus Emrah S.’in, toplantının basına açık bölümünde gazetecilerin arasına karışarak salona girdiği belirlendi.