Gazete Vatan Logo

"Kılıçdaroğlu kendi belediyelerinde yapmaya başlasın"

Bakan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun özellikle eğitim konularında danışmanları tarafından doğru bilgilendirilmediğini söyledi.

"Kılıçdaroğlu kendi belediyelerinde yapmaya başlasın"

Kılıçdaroğlu'nun taşımalı eğitim ve 8 yıllık kesintisiz eğitim ilişkisi konusundaki son açıklamalarının da bunu doğrular nitelikte olduğunu belirten Bakan Avcı, "Gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu danışmanlarınca fena halde yanıltılıyor. Birincisi 8 yıllık kesintisiz eğitim bugün hala savunmaya devam ettikleri bir garabetti. Biz 4+4+4 ile bunu kaldırdık. Çocuklarımızın tercihlerine, eğilimlerine, yeteneklerine göre eğitim almalarının yolunu açtık. Fakat 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim ile taşımalı eğitim arasında bir neden-sonuç ilişkisi var. Aslında 'taşımalı eğitim' dediğimiz uygulama, 8 yıllık kesintisiz eğitimin sonucu olarak ortaya çıkmıştır" ifadesini kullandı.

"8 yıllık kesintisiz eğitim sürecinde pek çok köyümüzde okullar boşaldı"

Bakan Avcı, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçildiği zaman köylerde, küçük yerleşim birimlerinde ortaokullar olmadığı için ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ''Temel eğitim'' adı altında 8 yıllık bir programla, bir araya toplandığını belirterek, bu çocukların daha büyük merkezlere taşınmaya başlandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Taşımalı eğitim zorunluluğunun 8 yıllık zorunlu kesintisiz eğitimden kaynaklandığını dile getiren Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Çünkü köylerde ortaokul yoktu, onları merkezlere taşımak gerekti. Şimdi deniliyor ki '4+4+4'ü kaldıracağız'. Peki ne yapacaksınız? '8 yıllık kesintisiz eğitim yapacağız'. Nerede yapacaksınız 8 yıllık kesintisiz eğitimi? Zaten 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması ve taşımalı eğitimle köylerde ve küçük yerleşim birimlerinde öğrenci kalmadı. 8 yıllık kesintisiz eğitim sürecinde pek çok köyümüzde okullar boşaldı. Şimdi dolayısıyla bu ikisi arasında mantıken bir bağ yok. Yani hem 'Ben 8 yıllık kesintisiz eğitim getireceğim tekrar' diyorsunuz. Hem de 'Taşımalı eğitimi kaldıracağım' diyorsunuz. Dolayısıyla ben sayın Kılıçdaroğlu'na bir kere daha kendisine eğitim ile ilgili bilgi veren danışmanlarını uyarmasını, hiçbir şey yapamıyorlarsa yine kendi eğitim bakanları Sayın Hikmet Uluğbay'ın sitesine girsinler. Bu 8 yıllık kesintisiz eğitime geçmenin maliyetleri, taşımalı eğitimin bununla olan ilişkisi, bunlara baksınlar. Ondan sonra daha salim kafa ile bunları tartışırız.''

Haberin Devamı

Öğrencilere ücretsiz yemek

Bakan Avcı, Kılıçaroğlu'nun tam gün eğitim gören öğrencilerin yemek parasının karşılanacağına ilişkin beyanlarına ise "Anladığım kadarıyla Sayın Kılıçdaroğlu sadece CHP olarak değil, gerekirse bunu şahsen finanse edebileceğini söylemiş. 'Gerekirse cebimden karşılarım' demiş. Buna çok memnun oluruz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun finansmanıyla bütün okullarda bunu memnuniyetle kabul edebileceklerini dile getiren Bakan Avcı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu'nun partisinden birçok belediye var. Dolayısıyla sayın Kılıçdaroğlu kendi belediyeleri üzerinden de bunu örgütleyebilir. Buyursunlar İzmir'de, Eskişehir'de, belediyelerinin olduğu illerde bunun pilot uygulamasını başlatalım. Tam gün eğitim yapan okullarımızda öğrencilerimiz öğle yemeğini öğretmenleriyle birlikte yesinler. Bunların finansmanlarını da büyükşehir belediyeleri veya Sayın Kılıçdaroğlu kendi cebinden yapabiliyorsa çok büyük memnuniyetle bunu kabul ederiz, hemen uygulamaya geçeriz. En azından pilot uygulamaya hemen başlayalım. Mesela bu sömestir Eskişehir'deki, İzmir'deki okullarda Sayın Kılıçdaroğlu kendi partisinden belediyelerin katkısını sağlasın. Bu katkılarla biz bütün okullarımızda öğle yemeğini öğrencilerimize ücretsiz vermeye hazırız, çok da memnun oluruz."

Haberin Devamı