Gazete Vatan Logo

KESK'ten AKP'ye siyah çelenk

VAN'da KESK üyeleri hükümetle yapılan toplu görüşmelerde hükümetin tavrını protesto etmek amacıyla AKP İl Binası önüne siyah çelenk bırakıp basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim- Sen Van Şube Başkanı Lezgin Botan, "Toplu görüşme yapmayalım. Toplu İş Sözleşmesi yapalım. Emekçiler iradelerini ortaya koysun. İşveren olarak da hükümet iradesini ortaya koysun. Toplu sözleşme ve grev hakkımızı kullanmak istiyoruz" dedi.

KESK Şubesi'nin bulunduğu Mavi Plaza önünden ellerindeki siyah çelenkle Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki AKP binasına kadar slogan atarak yürüyen 20 KESK üyesi burada basın açıklaması yaptı. Lezgin Botan, AKP'nin emekçi düşmanı politikalarını bırakması gerektiğini belirterek, "Kamu personel reformu ve performans programı değil, herkese güvenceli iş kadrolu istihdam sağlamalıdır. Buradan siyasi iktidara sesleniyoruz. KESK tüm emekçiler ve emekliler için 1500 TL temel ücret istiyor" diye konuştu.

Lezgin Botan, KESK'in sağlık ve eğitim alanlarında etkin ve parasız hizmet istediğini ifade etti. Hükümetin ise en temel kamu hizmetlerini bile özelleştirmek istediğini kaydeden Botan, "Siyasi iktidar bilmelidir ki içinde olduğumuz dönem, ekonomik krizin etkilerinin yoğunlaştığı toplumun özgürlük ve demokrasi taleplerinin yükseldiği ve ülke sorunlarının acil çözüm beklediği bir dönemdir. Gayri meşru toplu görüşme müsameresini tanımıyoruz. Toplu sözleşme ve grev hakkımızı kullanmak istiyoruz" dedi. KESK üyeleri daha sonra yanlarında getirdikleri ve üzerinde `Ya TİS ya da Grev' yazılı siyah çelengi AKP binasının önüne bırakıp sesizce dağıldı.

Hakkari'de de KESK Şubeler Platformu, AKP Hakkari İl Binası önünde basın açıklaması yaparak protesto eylemi yaptı. Altay Caddesi üzerinde bulunan KESK Şubeler Platformu binası önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik KESK grubu, çarşı merkezinde slogan atarak AKP İl Binası'nın bulunduğu Kayacan Caddesi'ne yürüdü. KESK'in protesto eylemine bu kez DTP'lilerin katılmaması dikkat çekti. AKP İl Binası önünde grup adına açıklama yapan KESK Hakkari Dönem sözcüsü İsmail Ata, talepleri için bir kez daha haykıracaklarını, AKP'nin emekçi düşmanı politikaları kınamak için toplu görüşmeleri protesto ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı