Gazete Vatan Logo

Kenan Poleo kimdir, nereli, kaç yaşında? Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo Türk mü?

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo MasterChef'e konuk oldu. Yarışmayı ekranları başında izleyenler Kenan Poleo hakkında araştırma yapmaya başladı. Türkçe konuşmasıyla sempati de toplayan Kenan Poleo kimdir, kaç yaşında, nereli? Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo Türk mü? İşte, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo hakkında merak edilenler…

Kenan Poleo kimdir, nereli, kaç yaşında? Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo Türk mü?

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo MasterChef yarışmasına konuk oluyor. Yarışmacıların hazırladıkları yemeklere tadım yaparak puan verecek olan Kenan Poleo merak konusu oldu. İstanbul'a atanmadan önce, Birleşik Krallık Avrupa Ticaret Müsteşarı Yardımcısı olarak Almanya'nın başkenti Berlin'de görev yapan Kenan Poleo kimdir, Türk mü? Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo aslen nereli, kaç yaşında?

KENAN POLEO KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Kenan Poleo çok kısa bir zaman önce İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı (EECAN) Ticaret Müsteşarı olarak göreve başladı.

İstanbul'a atanmadan önce, Birleşik Krallık Avrupa Ticaret Müsteşarı Yardımcısı olarak Almanya'nın başkenti Berlin'de görev yapan Poleo, Birleşik Krallık hükümeti içerisinde; AB Enerji ve Çevre Mevzuatları Genel Müdür Yardımcılığı, Birleşik Krallık Üretim Stratejisi Genel Müdür Yardımcılığı ve Kimyasal Maddeler Sektörü ve Afet Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı gibi birçok üst düzey görevde bulundu.

Haberin Devamı

Birleşik Krallık hükümeti için çalışmaya başlamadan evvel, Ulusal Sıhhat Sistemi’nde (NHS) evvel pratisyen sonra yönetici olarak çalışan Kenan Poleo, cinsel sıhhat, HIV/AIDS, göçmen ve evsiz sıhhati ve siyahlar ve etnik azınlık topluluklarından gelen şahısların sıhhat muhtaçlıklarının karşılanması üzere alanlarda vazife aldı. Birmingham Üniversitesi’nde Doğu Akdeniz Tarihi kısmını tamamlayıp, Londra Üniversitesi’nde Türk Çalışmaları (Türkoloji) alanında yüksek lisans yaptı.

Kenan Poleo, sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe yaptığı paylaşımda, kendisi hakkında merak edilenleri yanıtlamıştı. Paylaşımında ailesinin kökeni ve Türkçeyi nasıl düzgün konuşabildiği ile ilgili soruları yanıtladı. Türkçeyi büyükanneleri Rabia ve Fatma ve dedesi Mehmet’ten öğrendiğini söyleyen Kenan Poleo sempatik tavırlarıyla dikkat çekti.

Videonun sonraki dakikalarında Kıbrıs Türkü olan ailesinden bahseden Başkonsolos, "Annem Emine ve babam Hasan, 50'li yıllarda Kıbrıs'tan Londra'ya gelmişler. Burada tanışıp aşık olup evlenmişler. İki ablam var. Filiz ve Gonca. Birbirine bağlı çok bağlı bir aileyiz. Türkçe'yi büyük annelerim Rabiye ve Fatma ve dedem Mehmet'ten öğrendim. Soyadım Poleo, Mehmet dedemin takma adından geliyor. İşte böyle yüzde 1400 Britanyalım ve Londralıyım ama Kıbrıs kökenliyim." dedi.

Haberin Devamı