Gazete Vatan Logo

KDZ Ereğli'de okullar tatil mi (23 Kasım 2023)? Karadeniz Ereğli Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildi!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime iki gün ara verildi. Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 21 Kasım Salı günü ve 22 Kasım Çarşamba günü ilçede bulunan tüm resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime iki gün süreyle ara verildiği belirtildi. Karadeniz afet bölgesi ilan edilince 23 Kasım yarın KDZ Ereğli’de okullar tatil mi? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

KDZ Ereğli'de okullar tatil mi (23 Kasım 2023)? Karadeniz Ereğli Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, heyelan ve selden etkilenen Karadeniz Ereğli ilçesinin bugün itibarıyla Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini açıkladı. Pazartesi yapılan açıklamada Kuvvetli yağış ve fırtınadan olumsuz yönde etkilenen Kdz. Ereğli ilçe genelinde 21 Kasım 2023 Salı günü ile 22 Kasım 2023 Çarşamba günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmiştir. Kdz. Ereğli ilçemizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 21-22 Kasım 2023 tarihlerinde iki gün idari izinli sayılacaktır" denildi. Peki, yarın KDZ Ereğli'de okullar tatil mi (23 Kasım 2023)? ,

Zonguldak KDZ okullar yarın tatil mi?

AFAD İl Müdürlüğünce yapılan etüdlerde heyelandan 10 konutun etkilendiği, 1 konutun kalıcı olarak boşaltıldığı ve 9 konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandı. Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesinin zarar gördü. Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçemiz Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi. Ancak okulların yarın da tatil edilip edilmediğine dair valilikten bir açıklama gelmedi.

Haberin Devamı