Gazete Vatan Logo

Kayseri'de deprem bekleniyor mu? Kayseri fay hattı var mı, kırıldı mı?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Binlerce can kaybının yaşandığı depremde onbinlerce bina yıkıldı. Yıkılan bina olmasa da depremin hissedildiği Kayseri'de deprem bekleniyor mu? Artçı depremlerin devam ettiği Kayseri fay hattı üzerinde mi? İşte detaylar...

Kayseri'de deprem bekleniyor mu? Kayseri fay hattı var mı, kırıldı mı?

Kayseri'de deprem bekleniyor mu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkım yaptı. 13,5 milyon kişinin etkilendiği deprem felaketinde Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da binlerce bina yıkıldı, onbinlerce can kaybı yaşandı. Yıkılan bina olmasa da hem büyük depremde hem de yaşanan artçı sarsıntılarda etkilenen Kayseri fay hattı üzerinde mi?

KAYSERİ'DE DEPREM BEKLENİYOR MU?

Deprem felaketinde etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Mucize kurtuluşların gerçekleştiği deprem bölgesinde başta AFAD olmak üzerde tüm devlet birimleri adeta seferber oldu.

Depremden çevre iller de etkilendi. Kayseri, deprem bölgesine yakın olması dolayısıyla hem büyük depremden hem de artçılardan etkileniyor.

Deprem uzmanları, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu dile getiriyor. Doğu Anadolu fay hattı, Kuzey Doğu Anadolu fay hatları gibi hareket halinde olan fay hatları üzerinde yer alan illerin olası bir depremden etkileneceği uyarısında bulunanan uzmanlar, depreme karşı hazırlık yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Haberin Devamı