Gazete Vatan Logo

Kars'ta, 113 yıllık tarihi bina yandı

Kars'ta, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve Ruslar tarafından yapılan 113 yıllık tarihi bina, alt katındaki pastanede henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında büyük hasar gördü

Binanın alt katındaki pastane içinde bulunan beş gaz tüpünün ard arda patlamasıyla kentte büyük panik yaşanırken, yangın yerine gelen işyeri sahibi, "Ocağım söndü" diyerek sinir krizi geçirdi.

Kars'ın en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi üzerindeki bir pastanede bugün saat 03.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Ruslar tarafından 113 yıl önce yapılan, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan 206 binadan biri olan iki katlı tarihi binanın alt katı pastane, üstü katı ise özel sürücü kursu olarak kullanılıyordu. Tarihi binanın büyük kısmının ahşap olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. Pastanenin mutfak bölümünde çıktığı tahmin edilen yangınla birlikte beş gaz tüpü art arda patladı. Alevlerin giderek yükseldiği yangına Kars Belediyesi'ne ait üç itfaiye aracı müdahale etti. Ancak yangının binanın her tarafını sarması pastane sahibi Resul Haliloğlu'nu çileden çıkardı. Sinir krizleri geçiren ve itfaiye görevlilerine çabuk davranmaları konusunda sitemde bulunan Haliloğlu, "Ocağım söndü" diyerek feryat etti.

ALEVLER YANDAKİ ÇATIYA SIÇRADI
Pastanenin üst katında bulunan sürücü kursu tamamen yanarken, alevler binanın yanı başındaki bir mobilya dükkanının çatısına da sardı. İtfaiye ekipleri, mobilya dükkanının çatısına su sıkarak alevleri söndürdü. Alevler binayı tamamen sardıktan sonra Kars Belediyesi'ne ait itfaiye araçlarının yetersiz kalması üzerine Şeker Farikası'ndan da itfaiye aracı istendi. Emniyet güçleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, cadde üzerinde parkedilmiş araçlar da polis ve vatandaşların yardımıyla kaldırımlara kadar sürüklendi.

Belediye Başkanvekili Dünyamalı Demir ve İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci yangın yerine gelerek, ekiplerden bilgi aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren müdahalesi sonucu söndürülebildi. Ancak, koruma altındaki tarihi binadan geriye sadece duvarları kaldı.

Haberin Devamı