Gazete Vatan Logo

Karma Nedir, Nasıl İşler? Karma Yasası Örnekleri Nelerdir?

Son yıllarda popüler kullanılan kelimelerden biri de karmadır. Karma, evrenin görünmeyen ve doğal yasası olarak tanımlanır. Gözle görülen her hareket ve davranış, dünyada mutlaka bir sonuç doğurur. Karma yasasına göre de bugün yaşadığımız her şey, geçmiş yaşamın bugüne etkileridir. Her an çalışma halinde olduğuna inanılan karma yasası, bazen iyi bazen de acı verici sonuçlara sebep olabilir.

Karma Nedir, Nasıl İşler? Karma Yasası Örnekleri Nelerdir?

Bazı insanları şanslı bazı insanları da şansız olarak tanımlayabiliyor olmamız da aslında karmanın çalıştığının göstergesidir. Herkes ektiğini biçer, sözüne paralel olarak şanslı insan aslında geçmişte yaptıklarının ve yaşadıklarının karşılığını alırken, şanssız insan ise yaptıklarının bedelini ödemektedir. 

Karma Nedir, Nasıl İşler?

Karmaya göre, karmanın işleyebilmesi için uygun şartların oluşması gerekir. Dolayısıyla bu şartlar ve insanların davranışları sonucunda iyi ve kötü karma çalışır. Karma, hem fiziksel hem de mental olarak yapılan her hareketin bir sonucunun ve karşılığının evrende var olduğunu savunur.

Şu anda yapılan bir davranışın size hiçbir etkisi olmasa da, karmaya göre bunun etkisi sonraki yaşamınızda mutlaka karşınıza çıkacaktır. Karmaya göre yapılan hiçbir davranış, iyi ya da kötü, karşılıksız kalmaz. Bu yüzden karma, her harekette ve davranışta yan etkilerini düşünmek gerektiğini de belirtiyor.

Karma yasasına göre, bu hayatta karşılığını almadığını düşündüğünüz insanlar varsa, onlar yeniden doğuş yasasına göre bir sonraki hayatlarında bunun karşılığını alırlar. Karmaya göre hiçbir davranış cezasız veya ödülsüz kalmaz. Karmaya göre bireyler kendi yaşamlarını bu şekilde kendileri belirler. İyi olan ve iyi düşünen insanlara iyi karma çalışırken, kötü olan ve kötü düşünen insanlara kötü karma çalışır.

Haberin Devamı

Karma Yasası Örnekleri Nelerdir?

İnsanlar, bilerek ya da bilmeyerek kendi iyi ve kötü karmalarını yaratır. Bunlar bazen yalnızca bireyleri etkilerken bazen de kollektif olarak daha geniş bir insanlığı etkileyebilir. Örneğin 1881 senesinde Selanik'te doğan bir çocuk, fikirleri ve inançlarıyla tüm dünyayı etkilemiştir. Bu kollektif bir etkidir. Ancak bir de bireysel karma etkileri vardır.

Örneğin iş hayatında hırslarına kapılan ve iş arkadaşının ayağını kaydıran bir kişi, yıllar boyu çok başarılı ve varlıklı bir hayat sürebilir. Ancak karma her an çalışan ve doğru anı bekleyen bir yasadır. Bir anda her şeyini kaybeden ve sıfıra gelen bu kişi, artık karmanın kötü çalışmasıyla kendi yaptıklarının karşılığını deyim yerindeyse misliyle almıştır. Karma, ektiğini biçersin sözünün karşılığıdır.

Haberin Devamı

Bir toprağa elma tohumu ekerseniz elma yetişir. Tıpkı bunun gibi kendi yaşamınızı iyilik ve güzelliklerle doldurursanız iyi şeyler sizi bulur. Ancak olumsuz ve fesat duygulara yer verirseniz, bunun da karşılığını bu hayatınızda ya da bir sonraki hayatınızda alırsınız. Karma, son derece etkili ve aşamaları olan bir yasadır. Bu yüzden karma yasası her an aklınızda olarak hep iyiyi çağırın, iyiyi düşünün ve iyi davranın.