Gazete Vatan Logo

Kar yeniden geliyor! Meteoroloji son dakika açıkladı! Tarih belli oldu, kuvvetli olacak, İstanbul, Ankara ve birçok şehirde...

Kar yağışı yeniden geliyor. Meteoroloji son dakika açıkladı. Çok kuvvetli olacak. Tarih belli oldu. Hava sıcaklıkları değişiyor. Kar yağışı etkisini gösterecek. Güneşli hava yerini yeniden kar ve sağanak yağışlı bir havaya bırakıyor. İller tek tek açıklandı. Tüm yurtta etkili olacak. MGM'den kar yağışı ve şiddetli yağış uyarıları geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Avrupa ve Balkanlar üzerinden bir bir soğuk hava geliyor. Birçok il için yeni uyarılar yapıldı. Vatandaşlar havanın hafta sonu nasıl olacağını merak ediyor. İstanbul'a kar yağacak mı? Hangi illerde kar yağışı var? Kar yağacak mı? Yağmur yağacak mı? Hava durumu nasıl? MGM haritayı paylaşarak duyurdu. İşte hava durumu ile ilgili yapılan son dakika açıklamaları...

Kar yeniden geliyor! Meteoroloji son dakika açıkladı! Tarih belli oldu, kuvvetli olacak, İstanbul, Ankara ve birçok şehirde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından hafta sonunun yeni hava raporu yayımlandı. Hava raporuna göre hava sıcaklıkları değişiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre bugün birçok kentte sağanak yağış ve kar yağışı görülecek. Eskişehir, Çankırı, Sivas, Konya'da kar beklenirken İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik de kuvvetli sağanak etkili olacak.

Eskişehir, Çankırı, Sivas, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri'de ise kar bekleniyor.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara: Çok bulutlu ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik çevreleri ile Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, bu sabah saatlerinde Kocaeli, Yalova, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile Bursa’nın doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Uşak'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgârın, Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, kıyılarda gök gürültülü sağanak, iç ve yüksek kesimlerde (Batı ve Orta Toroslar mevkii) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde (Toros dağları) yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Eskişehir, Çankırı ve Sivas çevreleri ile Konya, Karaman, Niğde, Kayseri çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Bölgenin güney ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde'nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri) yüksek kar örtüsü bulunan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelininin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sis ve pus olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak kuzey ve doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması Elazığ, Malatya, Tunceli, Şırnak, Bitlis, Hakkari, Bingöl, Muş’un batısında kuvvetli yağmur yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Şanlıurfa’nın doğusu ve Mardin’in kuzey ve batısında kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

KAR YENİDEN GELİYOR

Prof. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağanak yağışın bugün akşam saatlerinde İstanbul'u terk edeceğini bildirdi. Kar yeniden geliyor. Pazartesi günü Avrupa ve Balkanlar üzerinden bir bir soğuk hava geliyor. Uzmanlardan yapılan açıklamaya göre; 'İstanbul'da salı, çarşamba yükseklerde kar ihtimali var. Ankara'da 1 Mart gecesinden itibaren kar ihtimali var. Mart ilk 10 gün kış var.' denildi.