Gazete Vatan Logo

'Kapılarınızı gelenlere açın’

Vali Tuna, halka çağrıda bulundu

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü nedeniyle otellerin dolu olduğunu söyleyen Vali Tuna, halktan evlerinin kapılarını açmalarını istedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da 10 bakanla birlikte katılması beklenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nü içeren 18 Mart etkinlikleri için son hazırlıklar yapılıyor. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi holünde 18 Mart Pazartesi günü saat 14.00’de düzenlenecek tören için bugün prova yapıldı.

Tek kişilik yer bile yok

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Ferit Güler, Şehitler Abidesi’ndeki tören alanında incelemelerde bulundu. Vali Tuna, “Çanakkale büyük bir kutlamaya ve anma törenine hazırlanıyor. Çanakkale, 18 Mart günü dolup taşacak. Çanakkaleliler’e bir çağrım olacak. Bu kutlamalar ve anma törenleri nedeniyle otellerimizde yer yok. Bütün konaklama tesislerimizde dolu vaziyette. Tüm rezervasyonlar yapılmış durumda.

Lütfen dışarından gelenlere evlerimizi açalım. Valilik olarak birkaç arkadaşımızı bu iş için görevlendirdik. Evini açmak isteyenler, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz’le irtibata geçerlerse, dışarıdan gelen konuklarımızla kendilerini buluşturabiliriz. Bu şekilde Çanakkale olarak güzel bir evsahipliği yapmış oluruz” dedi.

Haberin Devamı