Gazete Vatan Logo

Kandil simidi tarifi (mahlepsiz) ve yapımı! Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? Evde pastane usulü kandil simidi tarifi, yapımı ve malzemeleri!

Pastane usulü, ağızda dağılan kandil simidi yapımı ve tarifi Mevlid Kandili’yle arttı. Kandil simidinin mahlepsiz seçeneği sorgulanıyor. İbadetlerini yapan, dualarını eden vatandaşlar dağıtmak ya da kendileri yemek için kandillerin vazgeçilmesi kandil simidi tarifi araştırıyor. Peki, Kandil simidi nasıl yapılır? İşte Mahlepsiz kandil simidi tarifi, malzemeleri ve yapımı…

Kandil simidi tarifi (mahlepsiz) ve yapımı! Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? Evde pastane usulü kandil simidi tarifi, yapımı ve malzemeleri!

Mevlid Kandili nedeniyle kandil günlerinin vazgeçilmesi kandil simidi tarifi günün en çok sorgulanan konularından oldu. Ağızda dağılın kıyır kıyır bir kandil simidi yapmak isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki, Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz kandil simidi tarifi, yapılışı ve malzemeleri…

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Kandil simidi için malzemeler

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

1.5 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

125 gram margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çay kaşığı kabartma tozu

3 su bardağı un

Üzeri için

1 yumurta beyazı

Susam

Çörek otu

Mahlepsiz kandil simidi için öncelikle yumurtanın sarısıyla akını ayırın. Sarısıyla bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Yumurtanın akına biraz su koyup karıştırın. Hamurları halka yapıp önce yumurtaya sonra susama batırın. Yağlı tepsiye dizerek, 150 derece fırında 25 dakika pişirin.