Gazete Vatan Logo

‘Kalo taxidi Agapi Mou’

Amsterdam’da düşen uçakta yaşamını yitiren işadamına Yunanca veda

Amsterdam’da düşen uçakta yaşamını yitiren işadamı İçgören’in cenazesi İstanbul’da toprağa verildi. Eşi Evangelia Lili ile küçük oğlu Emir tabuta sarılıp ağladı. Cenazede dağıtılan yaka kartlarında Yunanca “İyi yolculuklar aşkım” yazısı yer aldı

ODTÜ mezunu işadamı Bülent İçgören’in cenaze namazı Ortaköy Mecidiye Camii’nde kılındı. Cenazeye eşi Evangelia Lili, küçük oğlu Emir İçgören başta olmak üzere aile büyükleri ile çok sayıda seveni katıldı. “Ameera” isimli yatıyla 2006’da Deniz Kuvvetleri Kupası ve Açık Deniz Yat Yarışları’nda birincilik sahibi olan Bülent İçgören’in cenazesinde dağıtılan yaka kartlarında, bu yatın görüntüsü yer aldı.

İçgören’in deniz tutkusu nedeniyle, cenaze namazının Ortaköy’de denize kıyısı bulunan Mecdiye Camii’nde kılınmasının aile büyükleri tarafından uygun bulunduğu öğrenildi.

Nazım Hikmet dizeleri

Aile üyeleri tabut başında bir süre taziyeleri kabul etti. Cenazeye özel hazırlanan yaka kartlarında Yunanca “Kalo taxidi Agapi Mou” (İyi yolculuklar aşkım) notu ile Nazım Hikmet’in şu sözleri yer aldı:

“Uzaktaki şehrimin damları üzerinden ve Marmara denizinin dibinden geçip sohbahar topraklarını aşarak olgun ve ıslak geldi sesin. Bu üç dakikalık bir zamandı. Sonra, telefon sinyali kapandı”

İçgören’in cenazesi, Zincirlikuyu’daki aile kabristanına defnedildi. Cenazeye THY çelenk gönderdi. Bİşadamının, aynı kazadan sağ kurtulan oğlu Mert İçgören’in tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

*İyi yolculuklar aşkım

Haberin Devamı