Gazete Vatan Logo

Kadir Gecesi'nde affedilmeyecek 4 kişi! Kadir Gecesi'nin anlamı ve önemi

Kadir Gecesi'nde affedilmeyecek 4 kişi araştırılmaya devam ediyor. 17 Nisan 2023 Pazartesi günü idrak edilecek mübarek Kadir Gecesi'nin anlamı ve önemi ayet ve hadislerde belirtilmektedir. İslam alimleri bin aydan daha hayırlı olan bu önemli gecede kimlerin affedilmeyeceği konusunda görüş bildirmişlerdir. Peki Kadir Gecesi'nde affedilmeyecek 4 kişi kimdir?

Kadir Gecesi'nde affedilmeyecek 4 kişi! Kadir Gecesi'nin anlamı ve önemi

Mübarek Kadir Gecesi için geri sayım başladı. 2023 yılında Nisan'ın 17'sin denk gelen Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler ve edilecek dualar da araştırılmaya başlandı. Ayet ve hadislerde Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğu, kıblenin Mescid-i Aksa'dan Kabe'ye alındığı gibi konular yer almıştır.

KADİR GECESİ'NDE AFFEDİLMEYECEK 4 KİŞİ!

İslam alimleri Kadir Gecesi'nde bile affedilmeyecek 4 kişiyi şöyle sıralamışlardır:

1- Kalpleri düşmanlık hisleriyle dolu olup insanlarla zıtlaşmaktan başka bir şey düşünmeyenler.

2- Müslümanların arasına fitne sokanlar

3- Akraba bağını koparanlar.

4- Gurur ve kibir sebebiyle elbiselerini yerde sürüyenler.

Diğer yandan Anne ve babalarına isyanda devam edenler ve devamlı içki içenler de Kadir Gecesi'nin feyiz ve bereketinden istifade edemeyecekleri belirtilmiştir. Ancak bu kimseler Allah’a tövbe eder ve günahlarından vazgeçerlerse, elbetteki ilahi rahmet onları da saracak ve şu ayetin müjdesi onlara da ulaşacaktır.

Bazı âlimlere göre; Kadir Gecesi, emirlerin Levh-i Mahfuz’dan istinsahına başlanır, kâtip melekler bu geceden, gelecek seneye rastlayan aynı geceye kadar olacak olan olayları yazar ve bu işler, Kadir Gecesi bitirilir. Rızıklarla alâkalı defter Mikail (as)’e; harpler, zelzeleler, saikalar, çöküntülerle ilgili defter Cebrail (as)’e; amellerle alakalı defter, dünya göğünün görevlisi ve yine büyük melek olan İsrafil (as)’e; musibetlere ait nüsha da Azrail (as)’e teslim olunur.

Haberin Devamı