Gazete Vatan Logo

Kadir Gecesi namazında Sübhaneke okunur mu? Kadir gecesi namazı vakti ne zaman, nasıl kılınır?

2023 Kadir Gecesi için geri sayım başladı. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk geliyor. Bu mübarek günü ibadetle geçirmek isteyenler "Kadir gecesi namazında Sübhaneke okunur mu, Kadir gecesi namazı vakti ne zaman, nasıl kılınır" sorularına yanıt aramaya başladı.

Kadir Gecesi namazında Sübhaneke okunur mu? Kadir gecesi namazı vakti ne zaman, nasıl kılınır?

Kadir Gecesi 2023 için geri sayım başladı. Kadir Gecesi yapılacak ibadetler için araştırmalara başladı. Müslümanlar bu mübarek günde namazlar kılınacak, zikirler çekilecek ve bin aydan daha hayırlı olan bu gecede kılınacak namaz hakkında araştırmalara başladı. Peki Kadir gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Kadir gecesi namazında sübhaneke okunur mu?

KADİR GECESİ NAMAZINDA SÜBHANEKE OKUNUR MU?

Kadir Gecesi namazında sübhaneke yerine Kadir Suresi okunur.

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde kılınacak namaz 4 veya 12 rekatlık namaz şeklinde kılınır.

Birinci rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi, 2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi, 3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi ve 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi şeklindedir. Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa “Allah-u Ekber, Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd” denir.

Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.

Haberin Devamı