Gazete Vatan Logo

Kadın cinselliğinden...

Filmdeki şiddet sahnelerine dokunulmayıp seks sahneleri kesilince...

Sansüre tepki gösteren yıldızlara Evan Rachel Wood da katıldı. 26 yaşındaki oyuncu, yeni filmi 'Charlie Countryman'de MPAA (Motion Picture Association of America) tarafından uygulanan kesintileri Twitter 'dan protesto etti. Wood, sansürü kadınların cinselliğinden korkan toplumun bir semptomu olarak nitelendirdi.

Bu sene Sundance Film Festivali'nde büyük ilgi gören Fredrick Bond filmi 'Charlie Countryman'de Wood'un canlandırdığı çellist, Shia LeBeouf'un oynadığı kahramanla yakınlaşıyor. Festival sonrası filmi vizyonda MPAA 'süzgecinden' geçmiş haliyle seyreden Wood, oral seks sahnelerinin kesildiğini Twitter'dan duyurdu.

Wood peşpeşe yazdığı tweet'lerde "CharlieCountryman'in yeni kurgusunu seyrettikten sonra bir kez daha bir kadının cinselliğini yaşadığı sahneyi sansürleyen MPAA'le ilgili yaşadığım hayal kırıklığını paylaşmak istiyorum. İki karakterin aşk yaşadığı sahne değiştirildi çünkü birileri bir erkeğin kadına oral seks yapmasının insanları rahatsız edeceğini düşündü ama insanların kafasının patlatılarak öldürüldüğü sahneler kesilmedi. Bu, özellikle erkeğin zevk almadığı bir noktada cinsellikten zevk aldığı için kadınları suçlayan toplumun arazı. Eğer roller tam tersi olsaydı ya da kadın tecavüze uğrasaydı bu sahne yine kesilir miydi, pek emin değilim. Artık BÜYÜME zamanı... Kadınların cinsel varlıklar olduğunu, bazı erkeklerin kadınlara zevk vermekten hoşlandığını, kadınların teşekkür ederim deyip s...le yetinmesinin gerekmediğini, bizim de zevk almaya hakkımız olduğunu kabul edin artık." dedi.

MPAA, Amerikan film endüstrisinin kendi kendine gönüllü sansür uyguladığı kurumu. Aynı zamanda Oscar'ları da dağıtan kurum, 'Charlie Countryman' şiddet , uygunsuz dil kullanımı, çıplaklık / seks ve uyuşturucu kullanımı dolayısıyla sansürledi.


Evan Rachel Wood:
'Kadına da erkeğe de aşık olabilirim'





Haberin Devamı