Gazete Vatan Logo

Kaçak tütün ticareti yapanlara ceza verilecek mi? Tütün ticareti yetki belgesi nedir?

Tütün ve alkol piyasasına ilişkin kanun teklifi geliyor! TBMM'ye sunuldu. AK Parti, Tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasına ilişkin kanun değişikliği teklifi hazırladı. Teklife göre, tütün ticareti yapanlara hapis cezası geliyor. Peki, Kaçak tütün kanunu değişiyor mu? Y Kaçak tütün ticareti yapanlara ceza verilecek mi? Tütün ticareti yetki belgesi nedir? İşte detaylar…

Kaçak tütün ticareti yapanlara ceza verilecek mi? Tütün ticareti yetki belgesi nedir?

Tütün ve alkol üretimi ve satışına ilişkin kanun teklifi Ak Parti tarafından Meclis’e sunuldu. . Teklife göre, tütün ticareti yapanlara hapis cezası geliyor. Teklife göre, yetki verilip verilmediğine bakılmaksızın vergi güvenliğini sağlamak için kullanılmasına zorunluluk getirilen özel etiket ve işaretlerle ürünlerin etiketlenmesi, işaretlenmesi, etiketlenen veya işaretlenen ürün bilgilerinin kurulan veri merkezine aktarılmasını sağlayan Ürün İzleme Sistemi'ne (ÜİS), fiziksel veya bilişim yoluyla müdahale ederek Hazine ve Maliye Bakanlığına elektronik ortamda iletilmesi gereken belge, bilgi veya verilerin iletilmesini önleyenler veya bunların gerçeğe uygun olmayan şekilde iletilmesine neden olanlara 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek.

KAÇAK TÜTÜN TİCARETİ YAPANLARA CEZA VERİLECEK Mİ?

Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

HER SİGARA İÇİN 1 LİRA CEZA!

Makaron ve sigara üretim tesislerinde, makine çalışma testleri, ürün denemeleri veya deneme üretimi kapsamında üretilen makaron ve sigaraları süresi içinde imha etmeyenlere, 10 bin liradan az olmamak üzere, üretilen her bir adet başına 1 lira para cezası uygulanacak.

Haberin Devamı