Gazete Vatan Logo

Kabine ne zaman toplanacak? 25 Ekim'de Kabine toplantısı var mı?

Koronavirüste vaka sayısının artması endişeleri beraberinde getirirken yüz yüze eğitim ve aşılama süreci ile ilgili gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine toplantısına çevrildi. Kabine toplantısından yeni önlemlerin çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Peki, Kabine ne zaman toplanacak? 25 Ekim'de Kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısında okullar görüşülecek mi? İşte detaylar...

Kabine ne zaman toplanacak? 25 Ekim'de Kabine toplantısı var mı?

Son günlerde koronavirüs nedeniyle artan ölüm ve vaka sayıları endişeleri beraberinde getiriyor. Havaların soğumasıyla birlikte hastanelere başvuranların sayısı artarken gözler Kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine toplantısında vaka sayıları, aşılama süreci ve yüz yüze eğitim gibi konuların da görüşülüp görüşülmeyeceği merak ediliyor. Peki, Kabine ne zaman toplanacak? 25 Ekim'de Kabine toplantısı var mı? Kabine toplantısında okullar görüşülecek mi? İşte detaylar...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine toplantıları 15 günde bir gerçekleştiriliyor. 11 Ekim'de gerçekleşmiş olması nedeniyle bir sonraki kabine toplantısının 25 Ekim Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Ancak toplantının tarihi hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Toplantıda koronavirüsle mücadelede son durum değerlendirilecek, artan vaka sayıları sonrasında atılması gereken adımlar görüşülecek. Okullardaki yüz yüze eğitimde bugüne kadar geçen süre masaya yatırılacak ve aşılamadaki son durum ele alınacak.

Haberin Devamı

BİLİM KURULU ÜYESİNDE "KISITLAMA" AÇIKLAMASI

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, vaka sayılarındaki artışa bağlı kısıtlamaların gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin, "Kısıtlama yapmanın zamanı değil. Elimizde çok güçlü bir silah, aşımız var. Böyle bir düşünce ya da böyle bir konuşmayı şu an değerlendirmenin çok anlamı yok diye düşünüyorum. Şu an bu konuda tasalanmak yerine aslında toplumun mevcut kurallara dikkat etmesi, kapalı alanlarda maske takması, mesafeye dikkat etmesi, hastalık durumu şüpheli olanların sağlık kuruluşuna başvurması gerekir. Aşısı eksik olanlar ya da hiç aşı olmamış olanlar aşılarını yaptırırsa bu konuları hiç konuşmamıza gerek olmayacağı kanısındayım" diye konuştu.