Gazete Vatan Logo

'Kabataş için özür dileyin!'

Kabataş’ta saldırıya uğradığını iddia eden kadının avukatı konuştu

'Kabataş için özür dileyin!'

Kabataş’ta dövülerek tacize uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu’yla ilgili ortaya çıkan görüntülerde saldırıya ait iz bulunmaması tartışma yarattı. Develioğlu’nun avukatı, “O görüntüler net değil ve eksik. Olay anı görüntüleri bulunamadı” dedi.

Gezi eylemleri sırasında İstanbul Kabataş’ta türbanlı bir kadının, 6 aylık bebeğiyle göstericilerin tacizine uğradığı ve dövüldüğü iddiaları olay yaratmıştı. Türkiye günlerce bu olayı konuşmuş, saldırı anına ait görüntülerin olup olmadığı, varsa neden yayınlanmadığı konuları tartışmalara neden olmuştu. Kanal D Haber’in önceki akşam yayınladığı görüntüler, tartışmalara yeni bir boyut getirdi. Görüntülerde 1 Haziran 2013’te deniz otobüsünden inen Zehra Develioğlu’nun saldırıya uğradığına dair hiçbir kanıt görülemedi. Sadece bebeğinin içinde olduğu pusetle duran Develioğlu’nun yanından geçen 10-15 kişilik grubun yaklaşık 30 saniye durduğu ancak bir olay çıkarmadan bölgeyi terk ettiği görülüyordu.


‘Onlar MOBESE kaydı değil’

Bu grupla anne arasında bir söz dalaşı yaşanmış olabileceğine dikkat çekilirken, görüntülerin sonunda Develioğlu’nun eşi gelerek genç kadını alıyordu. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini olan Zehra Develioğlu’nun avukatı Abdurrahman Kayapınar, bu görüntüler üzerine yaptığı yazılı bir açıklamada, “Olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir kısım MOBESE kameralarının tahrip edildiği, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmediği tespit edilmiştir. Bu itibarla olay yerine ait net teşhise müsait görüntülere ulaşılamamıştır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da MOBESE kaydı olmayıp bu nedenle net ve belirgin değildir” dedi.


‘Müvekkilim 80-100 kişi demedi’

Bazı gazete haberlerinde, Develioğlu’nun, “80-100 kişi üzerime saldırdı” ifadeleri yer almıştı. Avukat Kayapınar açıklamasında, gazetelerde yayınlanan ifadelerin müvekkile ait olmadığını da iddia etti. Bunun üzerine avukatı aradık. Kayapınar, “Kanal D’de yayınlanan programda 80-100 kişilik grup olduğu söylenmişti fakat sadece 15-20 kişilik bir grup var gibi ifadeler var. Benim müvekkilimin hiç bir zaman 80-100 gibi bir rakam telaffuz etmedi. Bu rakamın nereden alındığını bilemiyorum. Benim müvekkilim savcılıkta ve poliste ifade verdi. Her iki ifadesinde de bu şekilde bir rakam telaffuz etmedi. Kalabalık bir grup. Zaten o pozisyonda siz de takdir edersiniz böyle bir kişi adedi sayması, bilmesi mümkün değil” dedi. Kayapınar, “Savcılığın aileden üzerinde idrar olduğu söylenen kıyafetleri istediği söylenmişti. Siz bu kıyafetleri savcılığa incelenmesi için teslim ettiniz mi?” sorumuza ise, “Basın açıklamasıyla sınırlı kalalım. Soruşturma devam ettiği için detaya girmek istemiyoruz” cevabını verdi.