Gazete Vatan Logo

Jojo Filmleri İzleme Sırası...jojo Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Ünlü Jojo Animenin bölümü 6 Ekim 2012 tarihinde yayınlanmıştır. Anime ve Manga dünyasının en çok sevilen eserleri arasında yerini kapan Jojo's bizarre Adventure, üzerinden yıllar geçse bile değerine değer katmaktadır. İlk kez 1993 ve 1994 yılları arasında yayınlamıştır. Orijinal video animasyon uyarlamasıyla ekrana yansıyan seri, çeşitli film ve dizilerden oluşarak varlığını eskitmeden gümünüze kadar gelmeyi başarmıştır. 

Jojo Filmleri İzleme Sırası...jojo Filmleri Hangi Sırayla İzlenmelidir?

Jojo Filminin Konusu Nedir?

Bu animasyon hikayesi, değişik kuşaklar ve nesillerden olsalar da aynı lakabı paylaşan joestar ailesinin çeşitli zaman bölümlerinde doğaüstü düşmanlara karşı mücadele etmelerini ele almaktadır. Animasyonun ilk kahramanı Jonathan joestar, ondan onu sevmeyen ve nefret eden tek varis olarak ailenin varlığına sahip olmak isteyen üvey kardeşi Dio Brando ile aralarında savaşır.

Jojo karakterini alt edemeyen üvey kardeş, bu olay üzerine eski bir taş maske kullanarak kendini vampire dönüştürür. Joestar malikanesini bu nedenle yok eder. İkinci Jojo kahramanı, Joseph Joestar, dedesi Jonathan mirasını devam ettirmiştir.

Dedesi gibi doğaüstü gücünü kullanabilmesine rağmen dövüş olaylarından ziyade akıl oyunlarına ilgi duyar ve karşı tarafı hareketlerini ve düşüncelerini tahmin etmek için doğaüstü gücünden yardım alır.

Jojo serisinin devamında, önceki kahramanların geride bıraktıkları mirası takip ederek diğer kahramanların maceraları konu alıyor. Joseph, torunu Jotaro hikayenin ana kahramanı olmasına rağmen, Crusaders'daki ana savaşçılardan olmaya devam etmektedir. Sonradan Diamond karakteri ortaya çıkmaktadır. 

Haberin Devamı

Genel olarak paylaşılan dünya aynı olsa da, bölümler ilerledikçe karakterler sürekli değişime uğramaktadır. Jojo animasyonu karakterlerin etkileşimleri, maceraları ve kişisel deneyimleri gibi her anı çok kıymetli göstermektedir. 

Jojo Fimleri Hangi Sırayla İzlenmeli?

1.ci sezon Jojo no Kimyou na Bouken - 2012 yılında yayınlanmıştır. 26 bölümden oluşmaktadır.

2.ci sezon Jojo no Kimyou na Bouken Stardust Crusaders - 2014 yılında yayınlanmıştır. 48 bölümden oluşmaktadır. 2 kısım olarak oluşur. 

3.cü sezon Jojo no Kimyou no Bouken Stardust Crusaders 2nd Season - 2015 yılında yayınlanmıştır. 24 bölümden oluşur. 

4.cü sezon Jojo no Kimyou na Bouken Diamond wa Kudakenai - 2016 yılında yayınlanmıştır. 39 bölümdür toplam.

5.ci sezon Jojo no Kimyou na Bouken Ougon no Kaze - 2018 yılında yayınlanmıştır. Toplam 39 bölümden oluşur. 

6.cı sezon Jojo no Kimou na Bouken Stone Ocean - 2021 tarihinde yayınlanmıştır. 24 bölümden oluşur. 

Haberin Devamı

Toplam 6 sezon, 200 bölümden oluşmaktadır. Jojo animasyonu halen devam etmekte. Dijital dizi ve film platformu olan bir kuruluş tarafından yeni bölümleri devam etmektedir. 

Jojo Fimleri İzleme Sırası 

Sıralama

Jojo's Bizzare Adventure,

Jojo's Bizzare Adventure - 1993,

Jojo's Bizzare Adventure - 2000

Sıralama

Jojo's Bizzare Adventure - Part 1,

Jojo's Bizzare Adventure - Part 2,

Jojo's Bizzare Adventure - Part 3,

Jojo's Bizzare Adventure - Part 4,

Jojo's Bizzare Adventure - 2018,

Jojo's Bizzare Adventure - Part 5,

Jojo's Bizzare Adventure - Part 6,