Gazete Vatan Logo

Jeremy Rifkin kimdir? ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı mı oldu?

Amerikalı yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı aynı zamanda aktivist Jeremy Rifkin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu. Peki, Jeremy Rifkin kimdir? ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin’in kitapları ve hayatı…

Jeremy Rifkin kimdir? ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı mı oldu?

Ekonomist Jeremy Rifkin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı oldu. Peki, ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin kimdir?

Jeremy Rifkin kimdir?

Jeremy Rifkin, Amerikalı bir ekonomik ve sosyal teorisyen, yazar, konuşmacı, siyasi danışman ve aktivisttir. Rifkin, bilimsel ve teknolojik değişikliklerin ekonomi, işgücü, toplum ve çevre üzerindeki etkileri hakkında 22 kitabın yazarıdır.

Bilimsel ve teknolojik değişikliklerin ekonomi, iş gücü, toplum ve çevre üzerindeki etkisi hakkında yirmi iki kitap yazmıştır.

Küresel ekonomik kriz, enerji güvenliği ve iklim değişikliğinin zorluğunu ele alan uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirlik planı olan "Üçüncü Sanayi Devrimi"nin baş mimarıdır. Üçüncü Sanayi Devrimi, 2007'de Avrupa Parlamentosu tarafından desteklendi.

2008 yılında Avrupa Birliği Başkanlığı sırasında Fransa hükümetine de danışmanlık yapan Rifkin, Angela Merkel, Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Portekiz Başbakanı Janez Janša'ya danışmanlık yaptı. Ayrıca Avrupa Komisyonu'na, Avrupa Parlamentosu'na ve birkaç AB ve Asya devlet başkanına danışmanlık hizmeti verdiği de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Özgür Özel, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı ekonomist Jeremy Rifkin'e ilişkin, "Jeremy Rifkin, genel başkan danışmanı ve bundan son derece memnunuz. Çünkü kendisi, o çok beğendikleri, yere göğe sığdıramadıkları, elini sıkınca bırakmadıkları Angela Merkel’in endüstride danışmanıydı" dedi.