Gazete Vatan Logo

İzmir'den son dakika haberi: Teröristlerin izine...

İzmir patlamasından sonra son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Patlamada ölü ele geçirilen teröristle bağlantıları tespit edilen 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca şüphe üzerine dün gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı. İzmir'de dünden bugüne neler yaşandı? Sizler için derledik...

İzmir'den son dakika haberi: Teröristlerin izine...

Anadolu Ajansı son dakika bilgisi paylaştı. İzmir'deki patlama ile ilgili bugün de yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor. Bu kapsamda bölgede çalışma başlatan polis ekipleri sabah saatlerinde, olayda ölü ele geçirilen teröristle bağlantıları tespit edilen 4 şüpheliye yönelik operasyon yapıldı. Adresleri belirlenen şüpheliler, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Öte yandan İzmir’deki hain terör saldırısında şehit düşen polis Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can için İzmir Barosu'nda tören düzenlendi.

İKİ KİŞİ SERBEST

Ayrıca dün gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Terör saldırısı ile bağlantılarının olmadığı belirlenen 2 kişi, cumhuriyet savcısının talimatıyla salıverildi.

İki şehidimiz ve yaralılarımız var. Bu sabah olay yeri ekipleri incelemesini tamamladı.

TAKİBİ ÖNLEMEK İÇİN ÜST ÜSTE GİYİNMİŞLER

Bu arada teröristlerin, eşkalleri üzerinden takiplerini önlemek için üst üste kazak ve mont giydikleri öğrenildi.

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN

Haberin Devamı

İzmir’deki hain terör saldırısında şehit düşen polis Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can için İzmir Barosu'nda tören düzenlendi. Şehitlerin naaşlarının tören alanına getirilmesiyle şehitlerin aileleri gözyaşlarına boğuldu. Adliyedeki törenin ardından kahraman şehit polis Fethi Sekin için İzmir Valiliği'nin bulunduğu Konak Meydanı'nda da tören düzenlendi. Yağmura rağmen vatandaşlar meydanı hınca hınç doldurdu. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan törene ise İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın konuşması damga vurdu. Güçlükle konuşabilen Aşkın; "Vatan uğruna can veren cesur, inançlı, asil şehidim. Seni kelimelere sığdıramam. Seni yerlere göklere sığdıramam. Senin yerin milletimin kalbi, bu vatanın kalbidir. Ruhun şad olsun. Mekanın cennet olsun" dedi.

TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Bu arada, saldırı ve çatışmanın yaşandığı İzmir Adliyesi önündeki İslam Kerimov Caddesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Çevredeki iş yeri sahiplerinin de saldırıda hasar gören dükkanlarına Türk bayrağı astığı görüldü.

Patlamanın meydana geldiği polis kontrol noktası önü de güvenlik şeridiyle çembere alındı. Bazı vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla adliye önüne geldi. Adliye önündeki caddede yaya ve araç trafiğinin de normale döndüğü gözlendi.

Haberin Devamı

ADLİYEDE BU SABAH:

"KATLİAMI ÖNLEDİ"

Adliye yakınında kafe işleten Zafer Gültekin, saldırıda şehit olan polisi Fethi Sekin'i yakından tanıdığını ifade etti.

Sekin ile yaklaşık 2 yıldır neredeyse her gün görüştüklerini belirten Gültekin, "Mert, dürüst ve delikanlı bir insandı. Şehitlik mertebesine ulaştı. Fethi, canını hiçe sayarak çok daha büyük bir katliamın önüne geçti. Soğukkanlılığını kaybetmeden teröristlerin üzerine ateş açarak kendi gövdesini siper etti." dedi.

-->

-->