Gazete Vatan Logo

İzmir su kesintisi! 9 Aralık İZSU su kesintisi programı: Sular ne zaman gelecek?

İzmir’de 9 Aralık Çarşamba günü su kesintisi yaşayan vatandaşlar sular ne zaman gelecek, sorusuna yanıt arıyor. İZSU su kesintisi listesi içerisinde yer alan ilçelerde ne zaman suların geleceği ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, 9 Aralık İZSU su kesintisi programına göre, sular ne zaman gelecek?

İzmir su kesintisi! 9 Aralık İZSU su kesintisi programı: Sular ne zaman gelecek?

9 Aralık Çarşamba günü İzmirli vatandaşlar İZSU su kesintisi programına göre suların ne zaman geleceğini sorguluyor. İZSU'nun resmi internet sitesi üzerinden suların geleceği saat açıklandı. Peki, 9 Aralık İzmir’de sular ne zaman gelecek? İşte, İZSU su kesintisi programı…

İZMİR’DE SULAR NE ZAMAN GELECEK?

İzmir’in metropol ilçelerinde su ihtiyacının bir kısmının Gördes Barajı’ndan karşılanması amacıyla başlatılan ana iletim hattı çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda, Gördes’ten gelen ana hat ile Bornova merkezi besleyen hattın birleştirilerek kente ilave su kaynağının sağlandığı, yeni hattın bağlanması sırasında 9 Aralık Çarşamba günü saat 21.00’den, 11 Aralık Cuma günü 09.00’a kadar Bornova’nın bazı mahallelerine 36 saat su verilemeyeceği bildirildi.

Metropol ilçelerde su ihtiyacının bir kısmının Gördes Barajı’ndan karşılanması amacıyla başlatılan ana iletim hattı çalışmalarının tamamlandığı, çalışmaların yapılacağı bölgelerde su kesintisinin yapılacağı açıklandı. Şehrin bir bölümünün yeni devreye alınacak Kavaklıdere Arıtma Tesisi ile beslenmesi ve olası arıza durumlarında şehrin diğer bölgelerine de su aktarımı yapabilmek için döşenen ana iletim hattı çalışmalarının bittiği öğrenildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında Kemalpaşa Caddesi ve Aydınlar Caddesi girişinde bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış, sıklıkla arıza yapan beton boru da yenilendi.

Yeni hattın devreye sokulması için su kesintisi yapılacak

İZSU ekipleri, Bornova’nın yeni hat bağlantılarının yapılabilmesi ve eski hatların devre dışı bırakılabilmesi için Kamil Tunca Bulvarı ve Kemalpaşa Caddesi olmak üzere iki noktada yoğun ve aralıksız bir çalışma sürdürecek. Çalışmalar nedeniyle bölgede 9 Aralık Çarşamba günü saat 21.00’den, 11 Aralık Cuma günü saat 09.00’a kadar 36 saat zorunlu su kesintisi yapılacak. Sürecin sona ermesiyle birlikte sisteme yeni hattan su verilmeye başlanacak. Kesintinin daha kısa sürede bitirilmesi için İZSU ekipleri yoğun şekilde çalışacak.

Yeni hattın devreye alınması çalışmalarının neden olacağı su kesintisinden Bornova ilçesi Yunus Emre, Egemenlik, Işıklar, Gürpınar mahallelerinin tamamı ile Ümit, Karacaoğlan, Kemalpaşa mahallelerinin bir bölümü etkilenecek.

Haberin Devamı

ÖDEMİŞ

KARADOĞAN, GÜNLÜCE, MURSALLI, DOLAYLAR, OĞUZLAR, OCAKLI, KÜÇÜKAVULCUK, BEYAZITLAR

09.12.2020 saat 09:00 ile 16:00 arasında yaklaşık 7 saat su kesintisi olacaktır.

Elektrik Arızası

TEDAŞ KAYNAKLI ARIZA NEDENİYLE ÖDEMİŞ İLÇESİ KARADOĞAN, GÜNLÜCE, MURSALLI, DOLAYLAR, OĞUZLAR, OCAKLI, KÜÇÜKAVULCUK VE BEYAZITLAR MAHALLELERİNDE SU KESİNTİSİ YAŞANABİLECEKTİR.

SELÇUK

BELEVİ

09.12.2020 saat 07:55 ile 10:30 arasında yaklaşık 2 saat 35 dakika su kesintisi olacaktır.

Ana Boru Arızası

12027 SOKAK VE KOLLARI