Gazete Vatan Logo

'İsyan için 300 bin lira teklif edildi'

Antalya’da bir mahkum, FETÖ/PDY mensubu işadamının “Açık cezaevinde adam topla isyan çıkar. Sana 300 bin lira vereceğiz” dediğini öne sürdü.

'İsyan için 300 bin lira teklif edildi'

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan FETÖ iddianamesi 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede ifadeleri yer alan, davacı ve ihbar eden kişi olarak ifade veren M.Ö.Ç, geçen yıl kasım ayında izinli olarak Antalya Açık Ceza İnfaz Kurumundan çıktığını ve FETÖ/PDY üyesi kişilerin kendisine para karşılığı görev vermeye çalıştığını öne sürdü.

Cuma namazı çıkışında bir alışveriş merkezinin alt katında gezerken daha önce tanıştığı ve mermer ocakları sahibi olduğunu bildiği H.Y. ile karşılaştığını anlatan M.Ö.Ç, karşılaştığı kişinin kendisine, “Senin cezaevinde olduğunu öğrendim, benim ortağımı da ByLock’tan aldılar, şu anda L Tipi Cezaevinde yatıyor. Gel, oturalım, çay içelim” dediğini aktardı.

H.Y.’nin paraya ihtiyacı olup olmadığını ve Antalya L Tipi Cezaevi’nde tanıdığı ceza infaz koruma memuru bulunup bulunmadığına ilişkin sorular yönelttiğini belirten M.Ö.Ç, ifadesini şöyle sürdürdü:

Ortağı ByLock’tan alındı

“L tipinde bir süre kaldığımı ve herkesi tanıdığımı söylediğimde, ‘Madem tanıdıkların var, söyle benim ortağıma yardımcı olsunlar.’ dedi. Ben de ‘Tamam, yardımcı olurum.’ diyerek geçiştirici cevaplar verdim. H.Y. konuşmasının devamında ‘Açık cezaevinde etrafına adam topla, orada isyan çıkar, biz sana her türlü maddi yardımı vereceğiz. Gerekirse seni yurt dışına kaçırırız. Bunu yaparsan sana 300 bin lira vereceğiz. Hatta istersen bunun için kapora bile verebilirim’ dedi.”

Haberin Devamı

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklu yargılanan H.Y.’nin ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Delil fotoğrafı

Şikayetçi mahkum, para teklif eden H.Y.’nin (sağ2), yanından ayrılırken Fethullah Gülen ile çekilmiş fotoğrafını unuttuğunu öne sürdü. Mahkum, fotoğrafı delil olarak polise teslim etti.