Gazete Vatan Logo

İşte o anlar!..

Doktor Hasan Uysal, gemide yaşananları anlattı: ‘Ağlayan İsrail askerlerini biz sakinleştirdik’

İHH’NİN Mavi Marmara gemisinde bulunan Mazlumder Konya Şubesi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı göz doktoru Hasan Hüseyin Uysal, gemide yaşananları anlattı. Uysal o anları şöyle anlattı:

“Gemide yaklaşık 15 doktor vardı. Zodiac botlar gemiye yaklaşırken 3 gruba ayrıldık. Benim bulunduğum grup geminin burun kısmındaydı. Saldırıdan sonra İsrailli 3 asker dahil aşağı yukarı 40 yaralıya müdahale ettik. İsrail askerlerinin yaraları çok hafifti. Baş bölgelerinde, ellerinde ve vücutlarının bazı yerlerinde sopalardan dolayı hafif yaralanmalar vardı. Ağlıyorlardı. İngilizce olarak ” Siz şu anda doktorların yanındasınız. Size herhangi bir zarar gelmeyecek. Dışarıda olan oldu geçti. Sizin tibbi bakımınızı yapacağız. Rahat olun kimse size zarar vermeyecektir“ dedim. Bizim yaralılarımız yerdeyken onları koltuklara yatırdık. İsrailliler gemidekilerin kendilerini öldürmek istediğini söylüyor. Öldürmek isteseler neden yaralı askerleri bana getirsinler ki?”


İsrail Dışişleri ‘Yapmayın’ demiş

İSRAİL Dışişleri Bakanlığı’nın, Gazze’ye yardım götüren gemilere yapılan baskın öncesinde, gemilerin İsrail karasularına ulaşmasının beklenmesi önerisinde bulunduğu belirtildi. Haaretz’in haberine göre, hükümetin bu gemiler için nasıl bir önlem alınacağına dair hazırlıkları sırasında Dışişleri Bakanlığı diplomatları, “gemilerin uluslararası sularda ele geçirilmesinin de yasal olmasına rağmen, böyle bir eylemin İsrail’e dünya çapında gerek diplomatik alanda gerekse halkla ilişkiler alanında zarar vereceği” uyarısında bulundular. Diplomatların ikazına rağmen, donanmanın “filoyu 20 millik karasularına vardığında durduramayacağı yolundaki endişesini” dile getirdiği, ayrıca operasyonu tamamlamak için buna zamanın yetmeyeceğini belirttiği kaydedildi.

Haberin Devamı