Gazete Vatan Logo

İşte o an!

Ana motoru duran gemi Anadoluhisarı’nda Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarptı. Kaza anı onlarca kişi tarafından cep telefonu ile çekildi. Yalının boş olması faciayı önledi...

İşte o an!

İstanbul Boğazı’nda ana moru stop edince dümeni kilitlenen Malta Bayraklı 225 metre boyunda ve 32 metre genişliğindeki “Vitaspirit” adlı dökme yük gemisi 15.30 sularında Anadoluhisarı’nda bulunan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarptı. Karadeniz-Marmara yönlü geçişinde Fatih köprüsü altında meydana gelen kazada büyük bir şans eseri ölen yada yaralanan olmadı. Rusya’dan Suudi Arabistan’a arpa taşıyan geminin çarptığı yalının hemen bitişiğindeki balık restoranlarında yemek yiyenler korku içinde kaçıştı. Kaza, hafta sonu olmasından yararlanıp boğaz turuna katılanların gözleri önünde yaşandı. Çarpma anı onlarca kişi tarafından cep telefonları ile kaydedildi.Kılavuz kaptan, kazaya makine arızasının neden olduğunu söyledi. Kaza sonrası, olay yerine gelen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı römorkörler, gemiyi Ahırkapı’ya çekti. Kazanın ardından İstanbul Boğazı çift yönlü deniz trafiğine kapatıldı.

Dizi çekiliyor

XX. yüzyılın ortalarında İngiliz gezi yazarı Freya Stark’ın da misafir olduğu yalı, 1905 yılında 89 yaşında ölen Salih Efendi’nin Payidar’dan olan mirasçılarına ait. “Bin Bir Gece” gibi gibi dizilere de ev sahipliği yapan yalıda konser, düğün gibi organizasyonlar da yapılıyor. Yalı en son Ferhan Özpetek’in yönettiği, Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler gibi sanatçıların rol aldığı ‘İstanbul Kırmızısı’ adlı sinema filmine de evsahipliği yapmıştı.

Haberin Devamı