Gazete Vatan Logo

İşte en iyi fotoğraflar

Foto Muhabirleri Derneği'nin Fotoğraflarla Türk Basını 2003 Yarışması sonuçlandı. İşte 100 foto muhabirinin 400'ü aşkın fotoğrafı arasından dereceye giren 'en iyiler'den seçtiklerimiz

Haber Fotoğrafı Birincisi: Erhan Sevenler (AA)
Başbakan'ın attan düşüşü
30 Temmuz'da, açılışını yaptığı Bayrampaşa Parkı'nı gezerken Cihan adlı ata binmek isteyen Başbakan Erdoğan başına geleceklerden habersizdi... Eğere oturduğu an huysuzlanan at, seyisinden kurtuldu. Dengesi bozulan Erdoğan sırtüstü düşerken; atın ön ayağı başının, arka ayağı da hayalarının üzerinden geçti. Başbakan'ın ölümden döndüğü kazayı film karesi gibi an be an görüntüleyen Anadolu Ajansı muhabiri Erhan Sevenler, bu fotoğrafıyla ödül aldı.

Haber fotoğrafı ikincisi: Levent Çelikay (Star)
Kocasız olmaz!

Hacı Bektaş Veli anma törenlerinde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de eşi Semra Hanım'la birlikte el ele halkın arasında... Tam bu sırada bir vatandaş öpmek için Sezer'e sarılıyor. Cumhurbaşkanı, eşi ve vatandaş arasında çekiştirilince ortaya ödül alan "Kocam olmadan asla" rumuzlu bu fotoğraf çıkıyor.



Serbest fotoğraf ikincisi: Arif Akdoğan (Star)
Artık sonbahar..

Aylardan haziran... 'İkinci bahar'cıların uğrak yeri Eymir Gölü, en güzel mevsimlerinden birini yaşıyor... Rahşan Hanım da GATA'da tedavi gören eşi Bülent Ecevit'i bir günlüğüne hastaneden çıkarak göl kıyısında gezdiriyor. Sazlıkların arasından kendilerini görüntüleyen Star muhabiri Arif Akdoğan'dan habersiz...



Spor fotoğrafı birincisi: Özer Şendir (VATAN)
Dejenerasyon

9 Mart 2003... Yer 19 Mayıs Stadı... Ankaragücü-Gençlerbirliği maçı... Maç başlamak üzere... Ankaragücü taraftarı Cavcav'a kötü tezahürat yapıyor. Herkes futbolcuları görüntülemeye çalışırken, küfürlerin şiddetinin arttığını farkeden muhabirimiz Özer Şendir, objektifini protokole yönelterek kendisine birincilik getiren bu fotoğrafı çekiyor. Cavcav, ailesine küfür eden taraftara sevgilerini (!) iletirken; Başbakan Yardımcısı M.Ali Şahin ve diğer parlamenterler de onu izliyor. Cavcav ertesi gün, özür diliyor ama Şendir'in bu fotoğrafı hafızalardan silinmiyor.

Haberin Devamı