Gazete Vatan Logo

İstanbullu Ahmedinecad yüzünden perişan oldu!

Havalimanı'nından Çırağan Sarayına kadar olan geçiş güzergahı trafiğe kapatıldı

İran Cumhurbaşkanı’nın ziyareti İstanbullu’yu isyan ettirdi. Havalimanı’ndan Çırağan Sarayı’na kadar olan geçiş güzergahı, her iki istikamette hem yaya hem araç trafiğine kapatıldı, üstelik hiçbir uyarı yapılmadı.

Anıtkabir’i ziyaret etmeyeceği için İstanbul’a tartışmalı bir ziyaret yapan İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, bir de trafik yüzünden tepki topladı. Dün öğlen saat 12:00’den itibaren yollar, Atatürk Havalimanı, D-100 Karayolu istikametinde Beşiktaş’a kadar ve Maslak’tan Beşiktaş’a kadar kesildi. Havalimanı Beşiktaş ve Maslak-Beşiktaş güzergahını kullanmak isteyenler, kentin ulaşımda can damarı sayılan bu yollara 2 saat boyunca sokulmadı.

Araç hızı 9 km’ye düştü

Binlerce araç, Yeşilköy-Sirkeci sahil yolu ile TEM Otoyolu’na yönlendirilince, trafik durma noktasına geldi. Sahil yolundaki araç hızları, İBB’nin Trafik kontrol Merkezi kayıtlarına göre 9 km’ye kadar düştü.

Uyarı yapılmadı

Ağustos ayının en sıcak günlerinden birinin yaşandığı İstanbul’da, yetkililerin hiçbir uyarı yapmadan, güvenlik gerekçesiyle gerçekleştirdikleri bu uygulama vatandaşları çileden çıkarttı. Sadece, yolların kapatılacağına dakikalar kala Büyükşehir Belediyesi’nin trafik ile ilgili internet sayfasından, D-100 Karayolu’nun iki taraflı olarak trafiğe kapatıldığı duyuruldu.

’Böyle zulüm olmaz’

Yolların trafiğe kapatılması nedeniyle, uzun araç kuyrukları oluştu. Ağustos sıcağında saatlerce yollarda araçlarının içinde mahsur kalan vatandaşlar bu duruma isyan etti. Oluşan yoğun trafik nedeniyle uçaklarına yetişemeyen bazı vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdiler. Atatürk Havalimanı’nından Çırağan Sarayı’na kadar araç trafiğine kapalı olan geçiş güzergahı, saat 13.20’den itibaren yaya trafiğine de kapatıldı.

Metrobüs seferleri durdu

D-100 Karayolu’nda, Topkapı-Avcılar arasındaki metrobüs seferleri de, yine Mahmut Ahmedinecad’ın havalimanından Çırağan Sarayı’na geçişi sırasında yapılmadı.

5 BİN POLİS GÖREV YAPTI, 2 HELİKOPTER UÇTU

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın geçiş güzergahında yol kenarlarına çevik kuvvet ekipleri, havalimanı ve çevresindeki bazı binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Tam 5 bin güvenlik görevlisi, Mahmut Ahmedinecad’ı korumak için İstanbul sokaklarına çıktı. 2 helikopter de güzergah boyunca uçarak havadan güvenlik önlemlerine destek oldu.

ÇİLE BUGÜN DE DEVAM EDİYOR

Eminönü, Beşiktaş, Ortaköy kilitlenecek


Ziyaretinin ikinci gününde Ahmedinecad, Eminönü başta olmak üzere Galata, Sultanahmet, Ortaköy ve Beşiktaş’ta olacak. Dün İstanbullu’ya işkence çektiren yetkililer, bu kez akıl edip bugün kapalı olacak yolları açıkladı:

- 11.30-11.45 arasında Çırağan Sarayı-Beşiktaş Meydanı- Dolmabahçe-Kabataş-Fındıklı-Karaköy-Galata Köprüsü-Sarayburnu,

- 15.00-15.15 arasında Sarayburnu-Galata Köprüsü-Karaköy-Fındıklı-Kabataş-Dolmabahçe-Beşiktaş-Çırağan Sarayı,

- 19.00-19.15 arasında Çırağan Sarayı-İnönü Stadı-Dolmabahçe-Ceylan Otel arası,

- 21.00-21.15 saatleri arası Ceylan Otel-İnönü Stadı-Dolmabahçe-Barbaros Bulvarı-Zincirlikuyu-E-5 katılım -Çağlayan-Okmeydanı-Haliç Köprüsü-Tünel-Topkapı-Merter-Bahçelievler-Bakırköy-Çobançeşme ve Atatürk Havalimanı arası.

Haberin Devamı