Gazete Vatan Logo

İstanbul’da yağmur ne kadar sürecek? İstanbul’da son durum ne? Yarın yağmur var mı? İstanbul Valisi Yerlikaya’dan yağmur uyarısı!

İstanbul’da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Zaman zaman duran yağmur, İstanbul’un pek çok ilçesinde etkili olmaya devam ediyor. Dün geceden bu yana devam eden yağmur nedeniyle çalışmalar devam ederken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan yağmur uyarısı geldi. Peki, İstanbul’da yağmur ne kadar sürecek? Yarın yağmur var mı? İşte detaylar…

İstanbul’da yağmur ne kadar sürecek? İstanbul’da son durum ne? Yarın yağmur var mı? İstanbul Valisi Yerlikaya’dan yağmur uyarısı!

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, pek çok ilçede su baskınlarına neden oldu. Bazı ilçelerde su baskınları yaşanırken ekipler çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman etkisini gösteren yağışlı hava ile ilgili İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan uyarı geldi. Peki, İstanbul’da yağmur ne kadar sürecek? Yarın yağmur var mı? İşte İstanbul’da son durum

İSTANBUL’DA YAĞMUR NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, Marmara bölgesi için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulunmuştu.

İstanbul Valiliği de meteorolojik verileri de hatırlatarak turuncu kodlu uyarı yapmıştı. Valilik, “İstanbul’da 10 Temmuz Pazar günü ilk saatlerden itibaren görülecek kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların yerel çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.” açıklamasını yaptı.

İSTANBUL’DA SON DURUM NE?

Meteoroloji ve AFAD'dan gelen uyarıların ardından İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor. İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur etkisini sürdürüyor. Sağanak yağış, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sarıyer, Şile, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli, Zeytinburnu, Bağcılar ve Fatih ilçesinde etkisini gösterdi. Sağanak yağıştan en çok Eseyurt etkilendi. Haramidre'nin taşması sonucu bodrum katları su ile doldu. Bazı sokaklarda, tıkanan mazgallar nedeniyle su taşkınları yaşanınca giriş çıkışlar kapatıldı. Dere kenarındaki evleri ve işyerlerini su basarken bölgeye emniyet, itfaiye, zabıta, 112 Acil Servis ve Esenyurt Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar da kendi imkanlarıyla su basan yerleri temizlerken, bazı ev ve iş yerlerinde maddi hasar oluştu. Çamurla dolan sokaklarda iş makineleri ve vidanjörlerle görev yapan ekipler, tıkanan giderleri ve kanalizasyonları açmaya çalışıyor.

Haberin Devamı