Gazete Vatan Logo

İstanbul'a lapa lapa kar yağdı!

İstanbul'da her iki yakada yüksek kesimlerde kar yağışı başladı...

İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.
Yapılan uyarıların ardından beklenen kar bugün İstanbul’a yağdı. Yeni yılın ilk karı öğle saatlerine doğru kentin yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Anadolu yakasında Çamlıca, Sultanbeyli gibi bazı yerlerde karın lapa lapa yağdığı görüldü. Kara en çok sevinen yine çocuklar oldu. Sokakta lapa lapa kar yağdığını gören çocuklar büyük bir sevinç yaşarken, evine el arabasında yakmak için odun götüren bir çocuk da kar yağdığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

İstanbul’da karın en çok etkisini gösterdiği yer Hadımköy oldu. Burada kar öğle saatlerinde etkisini artırdı. Lapa lapa yağan kar, şiddetli rüzgarın etkisiyle adeta tipiye dönüştü. Kar yağışı nedeniyle TEM’de sürücüler zor anlar yaşadı. Göz gözü görmediği bölgede yerlerde kısa sürede beyaza büründü.



ÇORLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sabah erken saatlerde yağmur yağışı başladı. Kısa süren yağmur yağışı yerini kar yağışına bıraktı. Sabah işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Kısa sürede hızını arttıran yağış nedeniyle çatılar ve araçların üzeri beyaza büründü. Karın yağmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı cadde ve sokaklarda ise buzlanmalar meydana gelmesi üzerine Çorlu Belediye ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı.

Çorlu TEM otoyolunda tipi şeklinde yağan kar trafikte seyreden sürücülere zor anlar yaşattı. Polis ekipleri kar yağışı nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji yetkilileri yağışın belirli aralıklarla devam edeceğini belirtti.



KEŞAN'A BEYAZ ÖRTÜ

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırınca ilçe beyaza büründü. Yoğun kar yağışı nedeniyle sabah işe gitmeye çalışanlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Yağışlı havanın etkisine giren ilçede hava sıcaklığı yağışla birlikte düşerken, Keşan Belediyesi ve karayolları ekipleri olası buzlanmalara karşı çalışma yapmak için hazır bekletiliyor.

LAPSEKİ VE YENİCE’DE KAR YAĞIŞI

ÇANAKKALE’de hava sıcaklığının iyice düşmesi ardından Lapseki ve Yenice ilçelerinde kar yağışı başladı. Ayrıca Gelibolu ilçesi Korudağ mevkiinde de kar etkili oluyor.

Litvanya ve Romanya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası, bu sabah etkisini göstermeye başladı. Çanakkale kent merkezinde karla karışık yağmur yağarken düşen hava sıcaklığının ardından Lapseki İlçesi’nde saat 11.45’ten itibaren kar yağışı başladı. Yüksek kesimlerde daha etkili olan kar yağışı, özellikle ilçenin Dumanlıdağ ve Kırcalar Mevkii’ni beyaza örtüyle kapladı. Yenice’de de etkili olan yağış, Biga ve Bayramiç ilçelerinde ise karla karışık yağmur olarak görülüyor.

Sbah saatlerinde ilk olarak Gelibolu Korudağ mevkiinde görülen kar yağışı etkisini arttırdı. Karayolları ekiplerinin buzlanmaya karşı önlem aldığı bölgede, trafik ekipleri de araç sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, feribotlar ile Çanakkale Boğazı’nı geçerek İstanbul yönüne giden sürücüleri, araçlarında zincir bulundurmaları yönünde uyarıyor.

ULUDAĞ'DA KAR YAĞIŞI

Kış turizminin önde gelen turizm merkezlerinden olan Uludağ’da kar kalınlığının 165 santimetre olduğu bildirildi.

Uludağ Meteoroloji İstasyonundan alınan bilgiye göre, hafta sonunda etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığının 165 santimetre olarak ölçüldüğü kaydedildi.

Gündüz sıcaklığının eksi 4-5, gece sıcaklığının ise eksi 6 derece civarında olacağı Oteller Bölgesi’nde kar yağışının bugün ve yarın devam edeceği belirtildi.

ABANT KAR ALTINDA

BOLU Abant Tabiat Parkı, yağan karla beyaz örtüyle kaplanırken, tatilciler kar topu oynayıp gezintiye çıktı.

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 20 dereceye düştüğü Abant’ta, göl tamamen buz tuttu. Gölün üzerinin karla kaplanmasıyla Abant, bembeyaz bir görüntüye kavuştu. Karla kaplı çam ormanları ile beyaza bürünen göl bütünleşirken, Abant’ta bulunan otellerin çatılarının kenarlarında ise 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Tatilciler, kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Abant’ta eğlenmenin keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar karla kaplı yollarda yürüyüş yaptı, bazıları da faytonlarla gezintiye çıkıp ata bindi. Bazı çocuklar kar topu oynarken, bazıları da karların içinde yuvarlandı. Bir grup öğrenci ise tuttukları ipleri çekerek birbirlerini yere düşürmeye çalıştı.

MUĞLA'DA KIŞIN GÜZEL YÜZÜ

MUĞLA’da hafta başında sağanak yağmurun ardından başlayarak yaşamı felç eden kar yağışının dinmesiyle beyaz örtüyle kaplı yaylalar, kar topu oynamak, kızak kaymak isteyenlerin akınına uğradı.

Muğla’nın birçok köy yolunda kar temizleme çalışmaları devam ederken, Denizli karayolu üzerinde bulunan bin 30 metre rakımlı Tokuç Geçidi, bin 10 metre rakımlı Boynuzcuk Geçidi ve yaylalarına Bodrum, Fethiye ve Marmaris’ten gelenler kar topu oynadı, kızak kaydı, eşsiz kar manzalarını izledi.

Öte yandan, aşırı sağanak yağış nedeniyle Muğla sınırları içindeki binlerce hektarlık tarım alanı ve bağ evleri sular altında kaldı. Yağmur suları altındaki ovaların Muğla’da bir sahil kenti görüntüsü ortaya çıkardı.

METEOROJİ'DEN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ypılan açıklamada, bugün akşam saatlerine kadar Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde kuvvetli kar yağışı, gece saatlerinde de Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale), gece saatlerinde Orta Karadeniz, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılar ile Güneydoğu Anadolu bölgesine yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir’in doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde de Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yağışla birlikte kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı