Gazete Vatan Logo

İşsizliğin nedeni iktidar

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, işsizliğin asıl nedeninin, acımasız vergilerle üretime köstek olan iktidarın politikaları olduğunu öne sürdü

İktidarın İMF ile asgari ücretin düşürülmesi konusunu tartışmasını dahi abes bulduğunu ve şiddetle kınadığını belirten Ağar, yaptığı yazılı açıklamada açlık sınırının bile altındaki asgari ücretin daha da düşürülmesi talebinin, çalışan kesimin köle gibi görüldüğünün ifadesi olduğunu belirti. Ağar açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ayda 30 dolara çalışanların ülkelerini örnek gösterip, ancak ucuz emekle ayakta kalınabileceğini söylemek ayıptır, haksızlıktır. Bugüne kadar benzeri taleplerle çiftçinin, ücretli kesimin, sanayi üretiminin baskı altında tutulmasını sağlayan İMF, bu teklifi de iktidara yapmakta kendinde cüret bulabilmiştir. Aslında iktidar zaman zaman `bölgesel asgari ücret' tartışmasıyla rakamın aşağıya çekilmesi yolunda ortam hazırlamaya çalışmaktadır. İşsizliğe çarenin ve istihdam yaratmanın yöntemi bu değildir. Asıl yapılması gereken, istihdamın üzerindeki ağır vergi yükünü hafifletmek, teşvik edici olmaktır. Ne yazık ki iktidarın yanlış ekonomik politikaları, ülkedeki sermeyenin dışarıya kaçıp, başka ülkelerde yatırıma yönelmesine yol açmaktadır."

"4 MİLYAR DOLARLIK KAÇAK AKARYAKIT"
Üretimin en temel girdi kalemlerinden enerjideki durumun ortada olduğunu belirten Mehmet Ağar açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu iktidar litresi iki doların üzerinde akaryakıt fiyatı ve benzeri görülmemiş vergi oranıyla her türlü üretimin önünü kesmektedir. Üretime destek olup istihdam sağlamak, katma değer yaratmak, adil ve daha fazla vergi almak yerine bu kolaycı yollara sapılması, Türkiye'ye karşı bir kötülüktür. Pahalı akaryakıt dolayısıyla kaçakçılık artmış, buradaki kara para 4 milyar doların üstüne çıkmıştır. İktidarın `kaçakçılık biterse akaryakıtın ucuzlayacağı' iddiası saçmadır. Çünkü kaçakçılığı yaratan doğrudan iktidar politikalarıdır. İşsizliğin nedeni, acımasız vergilerle üretime köstek olan iktidar politikalarıdır. DYP olarak istihdam üzerindeki vergileri düşürmek, akaryakıt fiyatlarını dünya standartlarına çekmek, asgari ücreti yükseltip emeğin kalitesini artırmak başlıca hedeflerimizdir. Lafta milletin yanında, icraatta uluslararası lobilerin etkisi altındaki bu iktidar ilk seçimlerde tasfiye edilecek, milletimizin bahtı değişecektir."

Haberin Devamı