Gazete Vatan Logo

Ispanaklı kuru börek nasıl yapılır? Ispanaklı börek tarifi yapılışı

Hafta sonu evde sevdiklerinize en özel lezzetlerden bir kahvaltı sofrası hazırlamak ve eşsiz bir aile kahvaltısı yapmak istiyorsanız ıspanaklı kuru börek tarifini deneyebilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif kahvaltı sofralarınızın favorisi olacak. Kahvaltıya ne yapsam diyor kolay Ispanaklı börek tarifi yapılışı arıyorsanız hemen yapabileceğiniz lezzetli bir ıspanaklı börek tarifi haberimizde bulabilirsiniz. İşte hazır yufkadan da hazırlayabileceğiniz enfes Ispanaklı börek tarifi ve yapılışı...

Ispanaklı kuru börek nasıl yapılır? Ispanaklı börek tarifi yapılışı

Evde kalma sürecinde sevdiklerinize güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamak ve hafta sonunu eşsiz bir kahvaltıyla taçlandırmak istiyorsanız ıspanaklı kuru börek tarifini mutlaka deneyin. Kahvaltıya ne yapsam diyor kahvaltı önerileri arıyorsanız ıspanaklı börek tarifi kahvaltınızın favorisi olacak. Peki, Ispanaklı kuru börek nasıl yapılır? İşte hem kendinizin el açması börek olarak yapabileceği hem de hazır yufkadan yapabileceğiniz kolay ıspanaklı börek tarifi ve yapılışı…

ISPANAKLI KURU BÖREK NASIL YAPILIR?

Malzemeler

Hamuru için;

5-6 su bardağı un (yaklaşık)

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı (yağlama için)

Harcı için;

2 kg ıspanak

2 adet soğan

1 su bardağı beyaz peynir (ufalanmış)

1 tatlı kaşığı karabiber

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

ISPANAKLI KURU BÖREK TARİFİ YAPILIŞI

Yoğurdu, zeytinyağını ve yumurtaları çukur bir kap içinde çırpın. Hamur yoğurma kabına aldığınız unun ortasını havuz gibi açın. İçine yumurtalı karışımı ekleyin. Azar azar su ilave edip yoğurarak orta sert bir hamur elde edin. Üzerine bez örtüp, hamuru 20 dakika dinlendirin.

Haberin Devamı

Harcı hazırlamak için öncelikle, ıspanakların yapraklarını iyice yıkadıktan sonra doğrayın. İyice süzün. İnce ince doğranmış soğanları, tencerede zeytinyağı ile karıştırarak, yumuşayıp sararıncaya kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara ıspanakları ekleyin. Karıştırarak ıspanakları kavurun. Tuzu, karabiberi de ekleyip karıştırın; soğumaya bırakın. Soğumuş ıspanaklara ufalanmış peyniri katıp karıştırın.

Dinlenmiş hamuru yaklaşık yumurta büyüklüğünde, 10 bezeye ayırın. Her bir bezeyi unlu, düz bir zeminde, tepsi büyüklüğünde açın. Açılmış 5 yufkayı, aralarını yağlayarak, altı yağlanmış fırın tepsisine üst üste döşeyin.

Ispanaklı harcı, fazla suyunu sıkarak tepsiye yayın. Ispanaklı harcın üzerini de aralarını yağlayarak, kalan ikinci yarı yufkalar ile döşeyin. Böreği kare şeklinde porsiyonluk dilimler oluşturacak şekilde kesin. Üzerini tekrar yağlayınız ve fırın tepsisini, önceden 180 °C kızdırılmış fırına sürün. Yaklaşık 50-60 dakika sonra, yufkaların üzeri kızardığında böreği fırından alın; soğumaya bırakın. Afiyet Olsun.

Haberin Devamı

Tarifin notları:

Açma yufka yerine hazır yufka kullanabilirsiniz.

Ispanaklı iç haricinde peynirli, maydanozlu, kıymalı, soğanlı, patlıcanlı iç kullanabilirsiniz.

Zeytinyağı yerine erimiş tereyağı veya margarin de kullanabilirsiniz.