Gazete Vatan Logo

İsmail Akkol ifade vermedi

İsmail Akkol ifade vermedi

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmada tutuklu sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı Ailesini duruşmada Avukat Vehbi Kahveci temsil etti. Mahkeme Başkanı, davanın sanıklarından Fahriye Erdal hakkındaki yakalama emrinin infaz edilmediğini belirtti.

Ek delil klasörlerini istedi

Mahkemece ifadesi sorulan İsmail Akkol, “16 sayfalık iddianamede benimle ilgili bir anlatım yoktur. Bu nedenle ifademi hazırlayabilmek için davanın tüm delil klasörlerini incelemek istiyorum” dedi. Akkol, Türkiye’ye gelişi hakkında akademisyen ya da profesör düzeyinde tespitler yapıldığını da belirterek, “20 yıl sonra neden geldim. Sanki insanın vatanına dönüşü için bir sınır var. Adalet için Türkiye’ye geldim, halkın adaleti için” dedi.

‘Tek başına tutuluyor’

Akkol’un avukatları Oya Aslan ve Özgür Yılmaz müvekkillerinin Silivri 9 No’lu cezaevinde tutulduğu bilgisini vererek ağırlaştırılmış müebbet cezası almış gibi tecritte tutulduğunu söyledi. Avukat Oya Aslan, “Müvekkilimiz hükümlü değil tutukludur. Bulunduğu bloğun tamamı boşaltıldı. Tek başına bir hücrede tutuluyor. Kimseyle görüşmediği gibi herhangi bir sesi duyma imkanı da yoktur. Tecrit insan haklarına aykırıdır” dedi. Avukatlar cezaevine yazı yazılarak Akkol’a uygulanan tecrit koşullarının kaldırılmasını istedi. Mahkeme ise cezaevi idaresine karışamayacaklarını belirterek Akkol ve avukatlarına Silivri Cezaevi’nin bağlı olduğu yargı makamına başvurabileceklerini bildirdi. Duruşma ise ertelendi.

Haberin Devamı