Gazete Vatan Logo

Islak imzalı tutanak nedir? Islak imzalı ne demek?

Seçim zamanlarında sık sık gündeme gelen Islak imzalı tutanak için yapılan araştırmalar arttı. Peki, Islak imzalı oy tutanağı nedir? Islak imza tutanağı ne demek?

Islak imzalı tutanak nedir? Islak imzalı ne demek?

Sisteme girilen Islak İmzalı tutanaklar sonucu seçim sonuçları belli netleşiyor. Peki, Islak imzalı tutanak nedir? Islak imzalı ne demek?

Islak imzalı oy tutanak nedir?

Oy sandıklarının başında partilerin de bir temsilcisi bulunur. İsteyen her parti temsilcilerini sandık başına gönderir. Sandık başındaki temsilciler sandıkların açılma sırasında yer alır ve süreci izler. Sandıklar açılır ve tutanağa bağlandığında parti temsilcileri o tutanakların bir kopyasını alır. Sandık sonuçları ıslak imzalı tutanak şeklinde tutulur ve ıslak imzalı oy tutanağı olarak adlandırılır.

Islak imzalı olan tutanaklar internet dışında farklı bir sistemde birleştirilir. Islak imzalı tutanaklar da sisteme yüklenir. Sisteme yüklenen ıslak imzalı oy tutanakları eş zamanlı olarak isteyen herkes izleyebilir, sonuçları görebilir.

Tutanakların sisteme girildiği zaman hangi partinin hangi ilde, hangi sandıkta ne kadar oy aldığını görebilecek. Sandıkların sayılma sırasında tutulan Islak İmzalı Oy Tutanaklarına da bakabilirler.

Haberin Devamı

Islak imza nedir?

Islak imza, bir kişinin el yazısı ile yaptığı imzadır. Bireysel ve ticari işlemlerde belge imzalamak için sıklıkla kullanılır. İmzalanacak belgenin çıktısı alınır, kişi el yazısı ile imzalar ve bu belge fiziksel olarak saklanır.