Gazete Vatan Logo

IŞİD’in bomba depoları bulundu

IŞİD’in bomba depoları bulundu

Ankara’da, 102 kişinin öldüğü saldırıyı yapan canlı bombaların kullandığı araç, mühimmat depolarının da yerini ele verdi. Gaziantep’in göbeğindeki lüks semtlerde bulunan depolarda tonlarca patlayıcı ve canlı bomba yelekleri ele geçirildi

10 Ekim günü Ankara’da yapılacak barış mitingi için Ankara Garı önünde toplanan kalabalığın içinde kendilerini patlatan intihar eylemcilerinin peşine düşen polis, saldırıların Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz ve kimliği bilinmeyen yabancı uyruklu IŞİD militanı tarafından yapıldığı saptandı. Güvenlik güçleri canlı bombaların Gaziantep’ten 2 otomobil ile Ankara’ya gittiğini ortaya çıkardı ve gözaltına alınan 11 kişiden 4’ü tutuklandı.
Parmak izi takibi
Gaziantep’e gelen uzman polislerden oluşan özel bir ekip, canlı bombaları Ankara’ya götüren ve saldırının ardından dönen 34 DM 8574 plakalı otomobilin peşine düştü. MOBESE ve güvenlik kameralarının takibi ve istihbarat çalışmasının ardından otomobili 16 Ekim gecesi Yeditepe Mahallesi’ndeki bir apartmanın garajında buldu. Otomobildeki parmak izleri, aracın geçmişte gittiği bölgeler ve istihbarat çalışmalarının ardından polis kent merkezi ile Nizip ilçesindeki depo ve hücre evlerini de belirledi, peş peşe operasyonlar düzenledi.
2.5 ton amonyum nitrat, 60 kilo TNT
Gizlilik içerisinde yürütülen operasyonlarda 2,5 ton amonyum nitrat, 10 intihar yeleği, 150 metre kortex patlayıcı, 60 kilo TNT, 15 kilo demir bilye, 5 kilo cıvata somunu, 3 bin 683 mermi, 10 paket kimyasal patlayıcı, çuvallar içerisinde bomba yapımında kullanılan kükürt, amonyum nitrat, canlı bomba yeleği dikiminde kullanılan dikiş makinesi, 27x16 ebatlı fünyesi takılı olmayan TNT düzeneği, 1 boş TNT kalıbı, bomba yapımında kullanıldığı malzemeler, 25 el bombası, 1 av tüfeği, 1 el bombası fünyesi, 6 Kalaşnikof tüfek ile 8 fünye ele geçirildi.
‘9 şüpheli Suriye’ye kaçtı’ iddiası
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada da yer alan ve haklarında gıyabi tutukluluk kararı verilen 9 şüphelinin saldırı sonrası Suriye’ye kaçtıkları ileri sürülüyor. Güvenlik güçlerinin de Suriye’ye kaçtığını değerlendirdikleri 9 şüphelinin Türk vatandaşı ve Suriyeli olduğu öğrenildi.
Depolar lüks semtlerde
Saldırganların Gaziantep’te dikkat çekmemek için farklı semtlerde, orta ve üst gelir seviyesine sahip kesimlerin oturduğu bölgelerde depo ve garaj kiraladıkları ortaya çıktı.
6 ay peşin ödemişler
Apartman yöneticisinden ulaşılan mal sahibi, garajı bir süre önce tanımadığı Suriyeli bir kişiye 150 liradan kiraya verdiğini ve 6 aylık kira karşılığı 900 lira parayı da peşin olarak aldığını söyledi. Garaja giren polis, canlı bombaların Ankara’ya giderken kullandığı otomobili, plakalarının sökülmüş olarak buldu.

Haberin Devamı