Gazete Vatan Logo

İnternetten SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları yapabilir miyim?

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemi için artık bizzat kurumlara gidip başvuruda bulunmanıza gerek kalmayacaktır. SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemini internetten gerçekleştirmek istiyorsanız e-devlet sistemine üye olmanız gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları kolay şekilde gerçekleştirilebiliyor.

İnternetten SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları yapabilir miyim?

İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek adına bir takım ihtiyaçlara gereksinim duyarlar. Bu ihtiyaçları belli bir yaştan sonra da kendi karşılamak isteyen vatandaşlar da bir an önce iş hayatına atılmak için adımlar atmaya gerek eğitim yıllarında gerek iş tecrübelerin edinerek atmış olur. Bu adımları atarken dahil olmak istedikleri meslek gruplarına göre tercihlerini yapmaktadırlar. Çünkü bilinçli bir vatandaş sadece iş karşılığında alacağı maaşı değil aynı zamanda bu kurum ya da kuruluşun kişiye sunacağı imkanlarla da ilgilenmektedirler. Her meslek grubuna göre farklı sigorta kurumları bulunmaktadırlar. Bu sigorta kurumlarından on sekiz yaşını geçen ve çalışan her vatandaş yararlanabilmektedirler. Bu sigorta kurumları arasında en çok bilinen ve genellik ile en çok duyduğumuz kurumlar SSK ve Bağ-Kur’dur.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu kurumların her ne kadar farklılıkları olsa iki kurumda vatandaşlarına hizmetler sağlayarak kişinin yaşam kalitesini artırmayı ve aynı zamanda kişiye refah düzeyde bir gelecek vaat etmeleri amaçlamaktadırlar. Her ne kadar da olsa farklı dediğimiz bu kurumların başlıca farklılık sebeplerinin başında işleyişleri gelmektedirler. Örneğin eğer kişi SSK’lı olmak istiyorsa bir kurum ya da kuruluşa iş başvurusunda bulunup işe alındıktan sonrada bu kurum ya da kuruluştaki işe vereni çalışanı adına düzenli primler ödemesi gerekmektedirler. Bu işlemleri gerçekleşirse kişinin SSK’lı olmasına hiç bir engel kalmayacaktır. Eğer kişi Bağ-Kur imkanlarından faydalanmak istiyor ise bir kurum ya da kuruluş açarak burada hizmet vermeye başlaması ve sonrasında da kendi adına düzenli bir şekilde bu kuruma primlerini ödemesi gerekmektedir. Bu işleyiş farkından sonra da prim farklılığı gelmektedir. Ülkedeki ekonomik düzen ve kişinin gelirine bağlı olarak değişen bu kurumların primleri aynı zamanda zaman zaman açıklanan beyannamelerde belirtildiği gibi zamlanıp düşürülebilir .Bu prim farklılığını takip etmek için eskiden bu kurumlara gitmeniz gerekecekti. Ancak yeni bir sistem sayesinde bu işleminiz sandığınız kadar uzun sürmeyecektir. Online olarak SSK ve Bağ-Kurs Sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ise öncelikli olarak yapmanız gereken ilk işlem e-devlet şifresi almak olacaktır. En yakın PTT şubelerine gidip başvuruda bulunup e-devlet şifrenizi başvurduğunuz gün içerisinde 2 TL karşılığında alabileceksinizdir. bu şifreyi aldıktan sonra resmi e-devlet sistemine online olarak giriş yapmanız gerekecektir. Bu giriş işlemini ise internet bağlantısının bulunduğu herhangi bir cep telefonunda ya da bilgisayardan gerçekleştirmeniz mümkündür. Daha sonra karşınıza açılacak olan sayfada sizlerden bazı bilgileriniz istenecektir. Bu bilgiler ise T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresidir. Bu bilgileri uygun boşluklara girdikten sonra sistemin sizleri tanımlayabilmesi adına kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ve karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmet başlığı altında SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemine en uygun başlığa tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı