Gazete Vatan Logo

İnfaz Tuzla Grubu’ndan!

İstinye’de aracının içinde öldürülen Hollanda’nın uyuşturucu baronlarından Ali Ekber Akgün cinayetinde polis altı kişiyi yakaladı.

İnfaz Tuzla Grubu’ndan!

İstinye’de 25 Aralık günü Hollanda’nın uyuşturucu baronları arasında yer alan ve Türkiye’ye kaçan Ali Ekber Akgün aracının içerisinde infaz edildi. Bu cinayetten 9 saat sonra ise Teşvikiye’de mafyanın önde gelen isimlerinden Vedat Şahin ile adamı Ferdi Topal uzun namlulu silahlarla tarandı. Şahin cinayetinin emrinin Sarallar Grubu tarafından verildiği ortaya çıkarken, 5 kişi tutuklandı. İstinye saldırısını da inceleyen polis, kamera görüntüleribaktı. Saldırıda kullanılan aracın izini süren polis, Bayrampaşa’dan çalındığını tespit etti. Çalıntı aracın Tuzla bölgesinde faaliyet gösteren Kürt Mafyası’na 10 bin TL’ye satıldığı belirlenirken araçtaki incelemede çok sayıda sabıkası bulunan Necip G. ve Şahin A.’nın parmak izi belirlendi. Polis, infaz emrinin ise Ramazan U.isimli kişi tarafından verildiğini tespit etti. Ramazan U.’nun olaydan sonra kara yoluyla Kuzey Irak’a kaçtığı belirlenirken düzenlenen operasyonda aralarında tetikçilerin de bulunduğu beş kişi gözaltına alındı. Zanlılar haklarındaki suçlamaları reddettiler.

Haberin Devamı

Zindaşti’nin bildikleri

İstanbul’daki cinayetlerin çıkış noktası olarak düşünülen Naci Şerifi Zindaşti’nin hedef alındığı ancak kızı ve şoförünün öldürüldüğü saldırının da diğer iki cinayetle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Polis infazlar ardındaki sır perdesini aydınlatmak için Hollanda’dan Türkiye’ye kaçan ve kendisinin ‘Beni ihbar ettiğim uyuşturucu baronları öldürtmek istiyor’ açıklamasında bulunan Zindaşti’nin yeniden bilgisine başvuracak.