İnegöl olaylarında 22 sanık da serbest
.
BURSA’nın İnegöl İlçesi'nde geçen temmuz ayında 6 kişinin bıçaklanmasından sonra meydana gelen olaylara karıştıkları iddiasıyla yürütülen operasyonun ikinci dalgasında tutuklanan 22 kişi dün gece serbest bırakıldı. Aynı olaylara karıştıkları için tutuklanan 11 kişi daha önce tahliye edilmişti.
İnegöl’de geçtiğimiz temmuz ayında doğu kökenli vatandaşlar ile İnegöl’de yaşayan gençler arasında borç- alacak yüzünden çıkan tartışmada, iddiaya göre doğu kökenli bir grup, arkadaşlarını döven Selahattin Orhan (26), Metin Bayram (36), Şaban Demir (47), Yunus Uyan (39), Eran Vurgun (38) ve İdris Bakır’ı (54) bıçakla ve sopalarla yaraladı. Olaylardan sonra kaçan şüphelilerden Ş.S. (22), M.S. (31), M.Ş.S. (23), B.S. (19) ve H.S. (36) polis tarafından yakalandı.
Bıçaklanma olayının farklı duyurulması sonucu toplanan yaklaşık 2 bin kişi, gözaltına alınan şüphelilerin kendilerine verilmesini isteyerek, polis merkezi ve belediye binasını taşladı, çoğunluğu polislere ait 21 aracı yakıp hasar verdi. Sabaha kadar süren olaylardan sonra gözaltına alınan 50 şüpheliden mahkemeye çıkartılan Hakan Yılmaz, Yusuf Tetik, İlker Erdem, Emrah Bulut, Erdinç Asar, Adem Ersoy, Okan Şahin, Murat Uslu, Bilal Çoban, Gökhan Buyruk ve Mert Sevgi tutuklandı. Tutuklu sanıklar yaklaşık bir ay sonra avukatlarının ve ailelerinin itirazı sonucu tahliye talebini değerlendiren İnegöl 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.
DİĞER 22 KİŞİ DE SERBEST
Olay gecesi çekilen fotoğrafları ve görüntüleri izleyen polis, geçen eylül ayında düzenlediği bir başka operasyonda 40 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Nihat Kaymaz, Bilal Metin, Tolga Balkan, Orhan Yardımcı, Serkan Halat, Mehmet Can, Halil İbrahim Serbest, Hikmet Güleç, Ozan Bakay, Yiğit Sercan, Musa Tetik, Kamil Bilici, Ahmet Yaşar, Cemil Yaşar, Zeki Uslu, Bekir Mutlu, Fatih Ergun, Samet Keskin, Numan Of, Hakan Coşkun, Sinan Şen tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı olaylara karıştığı için aranan Erhan Orhan (19) da, cezaevine giden arkadaşlarına alkışlarla destek vermek isterken polis tarafından yakalanıp tutuklandı.
Yaklaşık 55 gündür cezaevinde bulunan sanıklar, avukatlarının yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme tarafından dün gece serbest bırakıldı.




