Gazete Vatan Logo

İlknur Kovaç Bayraktar kimdir? AK Parti Bayrampaşa Belediye başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli?

İlknur Kovaç Bayraktar Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı oldu. Hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi sorgulanmaya başlandı. 1979 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Kovaç, lisans eğitimini Maltepe Üniversitesi Hukuk bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Uygulamalı Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Meslek hayatına avukat olarak başlayan siyasi isim, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nda aktif olarak görev almaya başladı. Peki, AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç kimdir, kaç, yaşında, nereli?

İlknur Kovaç Bayraktar kimdir? AK Parti Bayrampaşa Belediye başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli?

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nda görev almaya başlayan İlknur Kovaç, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve İnsan Hakları Birim Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2018 yılında Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı'na atanan Kovaç, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediye Meclis üyesi seçildi. Bayrampaşa Belediye Meclisi Hukuk ve Eğitim Komisyonları Başkanı'dır. Peki, İlknur Kovaç kimdir, kaç, yaşında, nereli?

İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR KİMDİR?

1979 yılında İstanbul'da dünyaya gelen İlknur Kovaç Bayraktar, Makedonya Üsküp şehrinden ana vatana göç eden bir ailenin ferdidir. İlköğrenimini Bayrampaşa Ahmet Haşim İlköğretim Okulu, orta ve lise eğitimini Bayrampaşa Rıfat Canayakın Okulu'nda tamamlamıştır.

Maltepe Üniversitesi Hukuk Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Marmara Üniversitesi'nde Uygulamalı Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans yapmış ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde, Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Hukuku Eğitimi almıştır.

Meslek hayatına avukat olarak başlayan Kovaç Bayraktar, Bayraktar Hukuk Grubu'nun kurucu avukatıdır. İkinci üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde devam etmektedir.

Haberin Devamı

2014 yerel seçimlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nda aktif olarak görev almaya başlayan Kovaç Bayraktar, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, İnsan Hakları Birim Başkanlığı görevlerini ifa etmiş ve 2018 yılında Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı'na atanmış olup halen bu görevini sürdürmektedir.

2019 yılı Mahalli İdareler Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediye Meclis üyesi seçilen Kovaç Bayraktar, Bayrampaşa Belediye Meclisi Hukuk ve Eğitim Komisyonları Başkanı'dır.

Arnavutça, İngilizce ve Fransızca bilen İlknur Kovaç Bayraktar, evli ve iki çocuk sahibidir.