Gazete Vatan Logo

İl dışı atama başvurusu ne zaman? Başvuru şartları nelerdir?

İl dışı atama başvurusu ne zaman? Başvuru şartları nelerdir? Sorularının yanıtları merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Binlerce kişiyi ilgilendiren İl dışı atama başvurularıyla ilgili tüm ayrıntıları derledik.

İl dışı atama başvurusu ne zaman? Başvuru şartları nelerdir?

İl dışı atama gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Başvuru şartlarına uyan kişiler, il dışı tayin başvurularını resmi MEB sitesi üzerinden kolayca yapabilecek. İşte ayrıntılar...

İL DIŞI ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İl dışı tayin başvuruları, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yer değiştirme başvuruları 05-08 Haziran 2018 tarihleri arasında alınacak; atamalar 11Haziran 2018 tarihinde yapılacak; ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 29 Haziran2018 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1- Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden ( Değişik: 22/05/2018 tarih ve 19303 sayılı onay ) 31 Ekim 2018 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.