Gazete Vatan Logo

İftar sofralarına kriz indirimi!

Kriz 5 yıldızlı iftar sofralarında menü fiyatlarını % 50 indirdi

Küresel kriz nedeniyle bu yıl 5 yıldızlı Ramazan sofraları da indirimle tanıştı. 5 yıldızlı otellerde geçen yıl 60-165 TL arasında değişen iftar menülerinin fiyatları bu yıl 55-125 TL düzeyine geriledi. Bazı oteller ise fiyatlarını geçen yılla aynı seviyede tuttu



Dünyayı etkisi altına alan küresel finans krizi 5 yıldızlı iftar sofralarının da etkiledi. Ramazan ayının başlamasına günler kala ’iftar menülerini’ açıklayan 5 yıldızlı otellerde fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50’ye yakın geriledi. Geçtiğimiz yıl 60-165TL arasında değişen 5 yıldızlı iftar menülerinin fiyatı bu yıl kişi başı 55-125 TL düzeyine düşerken bazı oteller fiyatlarını geçen yılla aynı tutarak kriz önlemi aldı.

165 TL’yle Tuğra Restoran’da geçen yılın en pahalı iftar menülerinden birini sunan Çırağan bu yıl fiyatını 125 TL’ye düşürürken Laledan’daki fiyatını ise 150 TL’den 98 TL’ye indirdi. Fasıl müziği eşliğinde geniş bir iftariyelik ve yemek menüsüyle Ramazan’a giren Swissotel, Ritz Carlton gibi bazı oteller ise fiyatlarını aynı seviyede tuttu. Bazı otellerde 6-12 yaş grubu çocuklara yüzde 50 indirim yapılırken Conrad İstanbul, Ramazan süresince iftar için gelenlerden otopark ücreti almayacağını açıkladı.


Zengin menülere fasıl eşlik edecek, 6-12 yaş grubuna yüzde 50 indirim yapılacak

ÇIRAĞAN PALACE KEMPINSKI: “Tuğra” ve “Laledan” restoranlarında klasik Türk ve Osmanlı yemekleri sunacak. Tuğra restoranda nostaljik iftar iftariyeliklerle açılıp, Konya usulü ev yapımı üçgen mantı, talaş böreği gibi ara sıcaklarla devam edecek. Ana yemek olarak tas kebabı, kuzu islim kebabı, sakızlı levrek sunulurken, tatlı seçenekleri olarak kabak, ayva tatlısı, helva ve baklava var. Boğaz manzaralı Laledan restoranın açık büfesinde ise keçi peynirinden, gravyere, kavurmadan, zeytinyağlılara kadar onlarca başlangıçtan sonra çorbalar ile kuzu gerdan sunulacak. Canlı Türk müziği iftada eşlik edecek.

SWISSOTEL: Fasıl eşliğinde İstanbul’un geçmiş Ramazanlar’ı hatırlatılacak. Otelde açık büfe olarak hazırlanan ramazan menüsü, hurma ve zeytin gibi geleneksel iftariyeliklerle başlayacak ve ardından salatalar, zeytinyağlılar, Türk mezeleri, yöresel yemekler, peynirler, ekmek ve pide çeşitleri, lahmacun, sıcak-soğuk et ve balık alternatifleri, kebap çeşitleri ile devam edecek. Swissotel The Bosphorus’un, The İstanbul-1, The İstanbul-2 teknelerinde ve toplantı odalarında da farklı iftar alternatifleri sunulacak.

CONRAD: Bu yıl geleneksel Türk mutfağının yanı sıra, Hindistan, Malezya, Lübnan ve Arabistan gibi ülkelerin farklı tatları ikram edilecek. Monet Restaurant ve Teras’ta Türk ve uluslararası mutfakların yemekleri açık büfe olarak verilecek. Ramazan boyunca her gün canlı fasıl müziği de yapılacak. Üst havuz başında gruplara özel iftar organizasyonu, firmalara özel iftar davetleri ve konaklayan misafirler için hazırlanmış olan sahur menüleri de otelde ramazan ayı boyunca sunulacak farklı hizmetler arasında. İftar yemeklerinde 6-12 yaş arası konukları için yüzde 50 indirim uygularken 6 yaş altından ücret alınmayacak.

MOVENPICK: Başaşçı Maximilian J.W ve ekibi tarafından hazırlanan çeşitli iftariyelikler, çorbalar, su böreği, zeytinyağlı çeşitleri, kaymaklı tavuk dolması, tarçınlı kuzu yahnisi, keşkek ve güllaç, cevizli incir dolması, kabak tatlısı gibi Türk ve Osmanlı mutfağından seçkin örnekler ikram edilecek.

HILTON PARKSA: Cloud 7 Restaurant&Terrace’ta Ramazan’a özel klasik tatlar servis edilecek. Menüde karışık ızgaradan, kuzu eti güveç ve levrek buğulamaya kadar pek çok ana yemek seçeneği var. İftar menüsü 0-6 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz, 6-12 yaş arasındakilere yüzde 50 indirimle sunulacak.

RITZ CARLTON: Çintemani Restaurant’da menü, klasik fasıl müziği eşliğinde sunulacak. Açık büfe olarak servis edilen iftar menüsünde, 10 farklı meze, peynir ve şarküteri çeşitleri, zeytinyağlılar ve salataların yanı sıra sıcak seçenekler de olacak. Mekanda otantik kıyafetli şerbetçiler özel ve ferahlatıcı içecekler de sunacak.

POLAT RENAISSANCE: İftariyelikler, eski İstanbul’un özgün lezzetleri, otel spesiyalleri, geleneksel tatlılar ve şerbetler fasıl eşliğinde menü sunulacak. Arzu edenler, Daphne Restaurant Grill’deki açık büfeyi veya Marmara Balık’ın terasında spesiyal iftar menüsünü tercih edebilecek.

DEDEMAN: Otel 4 farklı iftar menüsü hazırladı. Geleneksel iftariyeliklerin ardından çorba ve su böreği, ana yemek olarak beğendili piliç ve dana kavurma, tatlı olarak kadayıf, keşkül, ayva tatlısı, demirhindi, kızılcık şerbeti, lokum gibi seçenekler bulunacak.



Haberin Devamı